Husk kopi av sommerbildene

Husk kopi av sommerbildene

Informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen råder fok til å ta sikkerhetskopi av alle bildene i sommer.

På sommeren tar nordmenn flittig bilder av opplevelser, familie og venner. Da er det viktig å sikre minnene og ta ekstra godt vare på bildene.

Bruk ekstern harddisk

– Det viktigste er at du raskt får tatt en sikkerhetskopi av bildene som er på minnekortet i kameraet. Det kan skje ved at du laster bildene ned på datamaskinen din og aller helst kopierer dem videre til for eksempel en ekstern harddisk eller plate. Dette bør du gjøre før du redigerer bildene, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Noen nettsteder tilbyr også muligheten til å lagre bildene for deg på egne dataservere, som foreksempel nettstedet Flicr. Da sender du bildene over fra datamaskinen og har sikre kopier av bildene.

Du får brukernavn og passord slik at du er sikret at bare du har adgang til bildene dine, men der er også mulighet til å dele bilder gjennom sosiale medier som Facebook og Twitter.

Digital fotoramme

Det har også blitt populært å overføre bildene til digitale fotorammer for å vise gode minner til familie og venner i egen stue.

- Digitale fotorammer er blitt et populært produkt. Her kan du overføre bildene fra kamera eller datamaskin og vise dem som enkeltbilder eller lysbildeshow. Stadig flere TV-apparater kommer nå med inngang for minnekort. De har programvare som kan vise bildene dine på TV-skjermen i stort format og med meget god bildekvalitet, sier Andersen i en pressemelding.

I dag har åtte av ti husstander har kompaktkamera og om lag 40 prosent speilreflekskamera.

Les om:

Lagring