Intel fikser SSD-problemer

Intel fikser SSD-problemer

Oppdatering skal ikke drepe SSD-er lengre.

Intel lanserte i oktober en firmware-oppdatering med støtte for trimming til deres svært populære X25-M SSD. Dette er en teknologi som støttes av blant annet Windows 7 og som forhindrer at SSD-en etter en tids bruk får redusert ytelse. Denne oppdateringen ga imidlertid mange problemer. Etter oppdateringen var det mange som ikke lengre kunne aksessere SSD-en. Data var tapt og SSD-en kunne ikke direkte tas i bruk igjen heller. Intel svarte med å trekke tilbake firmware-oppdateringen etter noen få dager. Ut i fra det vi kan se har problemet vært spesielt utsatt for brukere med 64-bit-versjonen av Windows 7 og AHCI aktivert i BIOS.

LES OGSÅ: TEST: 10 SSD-er: Hvilken SSD skal du velge?

En ny firmware-oppdatering er nå på plass. Man skal ha de samme forbedringene som for forrige oppdatering, men uten bieffekten som for mange brukere har skapt store frustrasjoner.

Oppdateringen lastes ned som en ISO-fil man brenner ut på cd eller dvd, som man videre starter opp pc-en med. Vi anbefaler også at man installerer Intel SSD Toolbox, som blant annet gir diagnoseinformasjon om SSD-en. Intel SSD Toolbox kan under Windows Vista og XP utføre trim-operasjon ettersom disse operativsystemene, i motsetning til Windows 7, ikke har automatisk trim-støtte. Under Windows 7 kan trim-operasonen fra programmet også gjøres manuelt.

LES OGSÅ: Guide: Superytelse med SSD

Les om:

Lagring