Intels SSD blir raskere

Intels SSD blir raskere

Intels populære X25-M G2 blir betydelig raskere med ny oppdatering.

Intels SSD for bærbare og stasjonære pc-er kom i en ny versjon i sommer, gjerne referert til som X25-M G2 (Generation 2). Denne er basert på 34 nm produksjonsteknologi, i motsetning til X25-M G1 som var basert på 50 nm. Intels SSD har sammenlignet med en del andre SSD-er på markedet hatt et relativt begrenset ytelsestap etter hvert som den har blitt brukt. Det har imidlertid vært enkelte bruksscenarioer der vi har opplevd at man har fått større ytelsesreduksjoner.

Sett opp i mot mange av konkurrentene har Intel også hatt en del lavere skrivehastighet.

Med den nyeste firmware-oppdateringen økes den maksimale skrivehastigheten fra 80 til 100 megabyte per sekund. I tillegg lanserer Intels sin SSD Toolbox som gir mulighet for å kjøre trim-operasjon som gjenoppretter ytelsen etter at celler har vært i bruk. Det er ut i fra det vi kan forstå ikke støtte for trim uten bruk av programvaren. Intels program tilbyr imidlertid funksjonalitet for at operasjonen skal kjøres på oppsatte tidspunkt, for eksempel daglig. Normalt sett vil operasjonen være unnagjort på svært kort tid og krever små systemressurser. Programmet støtter også Windows XP og Vista.

Hovedkonkurrenten til Intels X25-M G2 må i dag sies å være SSD-er basert på kontroller fra Indilinx. I dag leveres slike SSD-er fra blant annet OCZ, Corsair, G.Skill, Transcend, Patriot og en rekke andre. Etter det vi erfarer er det kun OCZ Agility og Vertex EX som foreløpig har offisiell støtte for ata trim. For andre modeller må det benyttes et verktøy under Windows for å kjøre en operasjon som gir SSD-en topp ytelse. Vi forventer imidlertid at en rekke aktører i løpet av kort tid kommer med samme firmware-oppdateringen som OCZ for sine modeller.

Oppdateringen vil også komme for Intels X18-M G2, som er en SSD i 1,8-tommers formfaktor. Intels eldre SSD-er vil imidlertid ikke få oppdateringer som gir trim-støtte.

Det meste tyder på at oppdateringene vil være på plass på Intels nedlastingssider om ikke lenge.

LES OGSÅ:

GUIDE: Superytelse med SSD

Les om:

Lagring