Katastrofesikret NAS

Katastrofesikret NAS

Brann- og vannsikret NAS basert på Synology-teknologi.

IoSafe er et selskap som fokuserer på lagringsprodukter som skal tåle litt ekstra - dette for å bedre kunne sikre data i tilfelle katastrofen skulle ramme. Selskapet har produkter både for konsument- og bedriftsmarkedet.

Nå har selskapet lansert en ny toppmodell av NAS-er - IoSafe 1513+. Modellnavnet vil noen kunne dra kjensel på - også Synology har en NAS kalt 1513+.

IoSafe 1513+ er ganske enkelt basert på Synologys NAS. Man har her tatt hovedkortet og operativsystemet og bygget et kabinett rundt som blant annet skal høy toleranse ovenfor høye temperaturer og vann.

LES OGSÅ:

TEST: Asustor AS302T: Rask og avansert

Ifølge spesifikasjonene skal NAS-en tåle en halv time med 850 grader. For vann skal den være vanntett ned til i overkant av tre meters dyp i 72 timer - dette gjelder både for ferskvann og saltvann. IoSafe tilbyr også datagjenopprettingstjenester for enheten.

1513+ er har plass til opptil fem harddisker eller SSD-er og er basert på en tokjernet 2,13 GHz Intel Atom-prosessor. Antall harddisker kan utvides til opptil 15 stykker via ekspansjonskabinett.

Diskytelsen er oppgitt til opptil cirka 200 megabyte i sekundet for skriving og 350 megabyte i sekundet for lesing. NAS-en har fire Gigabit Ethernet-tilkoblinger og muligheter for Link Aggregation og failover. For harddiskoppsettet har man blant annet mulighet for RAID 1, RAID 5 og RAID 6. En del RAID-konfigurasjoner kan også settes opp med reservedisk (spare).

LES OGSÅ:

TEST: Synology DS214se: Overraskende kjapp NAS

DSM

Programvaren fra Synology kjenner vi godt fra andre enheter vi har testet. Programvaren har et bredt spekter av funksjonalitet og er svært brukervennlig. Her er det integrert støtte for blant annet Apple Time Machine-sikkerhetskopiering, Dropbox-lignende filsynkronisering, iSCSI sertifisert opp i mot VMware, Microsoft og Citrix og støtte for flere skybaserte sikkerhetskopieringstjenester (blant annet Amazon S3). Funksjonalitetslisten ellers er svært lang, samt at det finnes tredjeparts programvaretillegg som kan installeres.

Selskapet tilbyr også mindre modeller basert på teknologi fra Synology - blant annet modellen IoSafe 214 med plass til to harddisker og basert på en 1 GHz tokjernet ARM-prosessor.

Prisen i USA er oppgitt til 1600 dollar - da uten harddisker. Importør i Norge for IoSafe er www.safe.as.

LES OGSÅ:

Din egen skylagring

Les om: