Klart for lynraske minnepinner

Klart for lynraske minnepinner

Snart kommer minnepinnene med både raid og usb 3.0.

Standarden for den neste versjonen av usb ble vedtatt allerede for et år siden. Det har likevel tatt sin tid før de første produktene har kommet på markedet. At Intel ser ut til å trenere implementering av standarden i sine produkter frem til 2011 gjør vel heller ikke saken stort bedre.

Manglende støtte fra Intel til tross, flere og flere produsenter kaster seg nå på usb 3.0-bølgen, både i form av hovedkort med støtte for standarden og ymse tilleggsutstyr.

Nå melder lagringsprodusenten Super Talent at de har ferdigutviklet en ny minnepinne utstyrt med usb 3.0-støtte. Og det er ikke en hvilken som helst minnepinne.

Selv om minnepinner er svært nyttige verktøy i hverdagen, er noe av problemet med dem er at overføring av data tidvis er ulidelig treg. Det samme gjelder eksterne harddisker, og det er til dels usb 2.0-standarden som er skyldig.

Med usb 3.0 er ikke overføringshastigheten lenger noe problem. Dermed er det mulig å lage virkelig ekstreme, eksterne lagringsløsninger. Super Talent har derfor valgt å lage en serie minnepinner med raid. Kombinasjonen av raid og usb 3.0 gjør at man kan oppnå overføringshastigheter på rundt 200 megabyte per sekund, og i noen tilfeller så høyt som 320 megabyte per sekund. Til sammenligning kan en vanlig, usb 2.0-basert minnepinne gjerne ikke levere mer enn 10 til 20 megabyte i sekundet.

Super Talents SuperSpeed USB 3.0 Drive er ventet klar for salg i løpet av desember og kommer i tre varianter, med 32, 64 eller 128 gigabyte lagringsplass. I tillegg til å fungere med usb 3.0, vil de også være bakoverkompatible med tidligere usb-versjoner. Noen pris er enn så lenge ikke kjent, men vi tør tippe at de nye superpinnene neppe blir billige.

Lagring