Krypterer lagringen

Krypterer lagringen

Norskutviklet nyvinning lar deg kryptere innholdet på alle typer USB-baserte lagringsløsninger.

Det norske selskapet High Density Devices AS (HDD) er nå ute med sin [hiddn] Crypto Adapter.

Dette er en innretning hvor man på toppen kobler til den USB-baserte enheten man vil kryptere innholdet på. Her kan man benytte seg av alt fra ordinære minnepinner til eksterne disker. Med i løsningen følger det to nøkkelkort, og via nummertastene kan man operere med pin-koder for økt sikkerhet.

Krypteringen foregår i maskinvaren og det er AES 256-kryptering som brukes. Alle krypteringsnøkler og sikkerhetsdata lagres i smartkortet, og en lagringsressurs er således ubrukelig uten den korrekte nøkkelen.

Adapteren kobles til pc-en, man setter inn smartkortet og trykker pin-kode for å kryptere dataene. Teknologien baserer seg på HDD sin [hiddn] krypteringsteknologi som er sertifisert med FIPS 140-2 Level 3 og Common Criteria EAL+.

Crypto Adapter har en pris på rundt 2500 kroner, som er en engangskostnad. Hvis man trenger flere nøkkelkort og administrasjon av disse, så må man også investere i et system til dette formålet. HDD leverer et eget Key Management System slik at større organisasjoner selv kan administrere sine krypteringsnøkler.

Crypto Adapter håndterer ubegrensede datamengder (støtter mediets kapasitet), og man kan også benytte dette produktet til å sørge for trygg destruering eller resirkulering av disker.

HDD har i flere år hatt maskinvarebasert krypteringsteknologi som er satt inn mellom hovedkort og lagringsressursen. Teknologien som nå går under navnet [hiddn], ble tidligere kalt SecureD. [hiddn] er en patentert Full Disk Encryption (FDE) teknologi, og man kan operere med inntil 32 ulike krypteringsnøkler per bruker.

Denne løsningen krever ikke noe ekstra programvare, og er uavhengig av type pc og operativsystem. Den maskinvarebasert krypteringsløsningen kommer i flere ulike formfaktorer og er således en fleksibel teknologi.

- Tidligere har vi bygget FPGA-er (field-programmable gate array), mens vi over sommeren skal være klare til å levere også på ASIC-er (application-specific integrated circuit) i tillegg til den nye adapteren, forteller Tormod Fjellgård i HDD til Nettverk & Kommunikasjon.

HDD har hovedkontor i Kristiansand, samt tilstedeværelse i Bergen og Oslo. Du finner mer informasjon på www.hdd.no .

Les om: