Krypterer og sikrer dataene

Krypterer og sikrer dataene

[hiddn] Desktop sikrer alle lagrede data uten behov for tilleggsprogramvare, brukerinvolvering eller lisenser.

[hiddn] Desktop fra High Density Devices (HDD) er et PCI/PCIe-kort hvor man kan koble til inntil to harddisker. Løsningen kobles direkte til hovedkortet og lagringsmediet, og selskapet omtaler dette som en plug-and-protect-løsning.

Alle krypteringsnøklene lagres på et separat smartkort, og man kan operere med tofaktorsautentisering. Ingen nøkler lagres på mediet eller i krypteringsenheten.

Hvert produkt leveres med sitt unike smartkort (som lagrer alle krypteringsnøkler), og High Density Devices tilbyr også et Key Management System for behandling av produkter, smartkort og brukere.

Man installerer, autentiserer og bruker datamaskinen som normalt, heter det i en pressemelding fra det norske selskapet. Alle data krypteres, også ved oppstart, og ved å fjerne smartkortet (etter for eksempel ved endt bruk), er brukeren forsikret om at alle data lagret forblir utilgjengelig for uvedkommende.

Det nye Desktop-produktet inkluderer selskapets patenterte og sertifiserte Crypto Module og er et frittstående produkt som krypterer transparent uten behov for konfigurasjon fra bruker eller administrator.


Smartkortene inneholder all nøkkelinformasjon, og uten denne autentiseringen får man ikke tilgang til dataene.

HDD lover at løsningen krypterer effektivt uten å påvirke maskinens ytelse, og at den er uavhengig av operativsystem.

Tidligere i år lanserte HDD Crypto Adapter – en ekstern enhet utstyrt med nummertaster og smartkortleser. Adapteren kobles til pc-en, man setter inn smartkortet og trykker pinkode for å kryptere dataene. Krypteringen foregår også her i maskinvaren og det er AES 256-kryptering som brukes.

I sommer ble ellers SATA Adapter lansert. Denne adapteren er også basert på Crypto Module, og krypterer data lagret på eksisterende og nye disker med serielt grensesnitt – SATA. Produktet leveres enten som et OEM-produkt klar for integrasjon i andre leverandørers løsninger (for eksempel kopimaskiner), som et selvstendig produkt med disk tilkoblet og klar for installasjon, eller som sluttprodukt i form av en ekstern lagringsenhet for direkte tilkobling til datamaskinen. Adapteren kan også benyttes sammen med SSD.

HDD har hovedkontor i Kristiansand, samt tilstedeværelse i Bergen og Oslo. Du finner mer informasjon på www.hdd.no .

Les om:

Lagring