Lagring til en tidel av prisen

Lagring til en tidel av prisen

Caringo lar deg bruke utrangerte pc-er og servere til å bygge et sikkert lagringssystem til minipris.

Bedrifter sliter med å håndtere den massive økningen i data som skal lagres. Dette tjener HP, EMC og de andre leverandørene av lagringsløsninger gode penger på.

Nå har de fått en ny konkurrent. Caringo påstår at de kan tilby bedrifter lagringssystemer til en tiendedel av prisen. ProAct er nordisk distributør for produktene, og etter det PC World erfarer er de i ferd med å få sin første pilotinstallasjon i Norge.

Lagringssystemene det er snakk om hører inn under kategorien Content-Addressable Storage, CAS, populært kalt lagringshvelv på norsk. Systemene brukes gjerne når dataene ikke endres hyppig. CAS-systemer er designet slik at et søk etter et gitt dokument er veldig raskt, og de er utformet slik at det dokumentet som hentes opp er garantert identisk med orginalen som ble lagret.

CAS brukes for eksempel gjerne til arkivering, i konkurranse med tape-systemer, og systemene blir stadig viktigere etter hvert som myndighetenes krav til sporing øker. HPs RISS-løsning faller inn under CAS-segmentet, sammen med EMCs Centera.

LES OGSÅ: Nexsan utfordrer EMC og HP

Dersom en kunde ønsker en CAS-løsning fra HP eller EMC innebærer det at de må kjøpe en svær boks med dyr maskinvare, samt programvare. Caringos konkurrerende produkt, CAStor, leveres imidlertid på en minnepinne og gjør at enhver x86-basert pc kan forvandles til en node i et lagringsnettverk.

Dermed kan man ta for eksempel seks Intel-baserte pc-er eller servere, sette inn to billige 500-gigabytes harddisker i hver av dem og minnepinnene fra CAStor. Dermed får man en CAS-løsning på 6 TB. Dersom du replikerer alle data sitter du igjen med 3 TB. Programvaren skal inneholde tilsvarende finesser som andre CAS-løsninger.

Med maskinvare og programvare blir den samlede prisen for en løsning på 3 TB med addresserbar og replikert lagring ifølge Caringo cirka 15.000 dollar. Det hevder de er en tiendedel av prisen for en diskbasert lagringsløsning fra konkurrenter.

Mannen bak det nye selskapet, Paul Carpentier, er forøvrig en belgier som hevder å stå bak teknologien i EMCs Centera.

Les mer om Caringo på deres nettsted.

Les om:

Lagring