Lagringsklynge av datamaskiner

Lagringsklynge av datamaskiner

Lefthand står for noe annet. Innen lagring gjelder det bruk av datamaskiner i en klynge for lesing og skriving av data over alle nett som benytter IP.

En klynge av inntil 20 industristandard datamaskiner er Hewlett-Packards nyeste lagringstilbud. Lefthand ble kjøpt på slutten av 2008. Hewlett-Packard (HP) betalte 360 millioner dollar for smart programvare.

Lefthand er oppkalt etter et lokalt øl i Colorado. Denne amerikanske delstaten har utviklet seg til å bli stedet hvor avansert lagringsutstyr utvikles.

- HP har levert hardware for Lefthand som har hatt sin egen software. Lagringssystemet vil bli posisjonert midt i tilbudet, sier Arild Saghagen, senior produktsjef for lagring i HP.

HP har dermed fått 3.000 nye kunder med 11.000 installasjoner. Disse er vesentlig i USA, Storbritannia og Nederland. Konkurrent er Equallogic, som Dell kjøpte. Kombinasjonen av Equalogic og EMCs Clariion har bidratt til at Dells lagringstilbud vurderes meget høyt av analyseselskapet Gartner.

Alternativet er Netapps produkter. Denne lagringsleverandøren favner lagring via alle typer lagringsnett.

Tror det er lokalt

HP har i alle år vært tilhenger av lagringsnett, først for de store forretningskritiske datamaskinene med Unix, siden for det stadig større antallet industristandard tjenestemaskiner med behov for å dele data.

Som de fleste tilbydere av lagringsnett har HP benyttet Fibre Channel som protokoll. Det gir en meget effektiv måte å lese blokker med data, LUN, Logical Unit Number, istedenfor hele filer.

Med Lefthand tilbyr HP sentralisert lagring for de som vil bruke eksisterende nettverkskompetanse. Iscsi benytter protokollene for SCSI (Small Computer System Interface) på toppen av ip, internettprotokollen.

Iscsi gir tjenestemaskinen inntrykk av at de fysiske platelagrene ligger lokalt selv om de kanskje befinner seg i et datasenter på internettet. Lefthand bidrar dermed til virtualisering av lagring for små og mellomstore virksomheter og er tilpasset HPs mange industristandard datamaskiner.

- Iscsi er her og beviser sin berettigelse. Alle lagringsleverandører som skal gjøre det skarpt neste tiår, må ha et godt tilbud på Iscsi, sier analytiker Arun Taneja i Taneja Group ifølge Computerworlds nyhetsnett.

Og veksten kan bli stor, les videre på neste side!

Les om:

Lagring