Lanserer ny lagringsløsning

Lanserer ny lagringsløsning

StorCenter ix12-300r fra Iomega kan huse inntil 12 harddisker for opptil 250 brukere.

EMC-eide Iomega lanserer nå et nytt flaggskip i sin portefølje av hva de definerer som lett anvendelige nettverkslagringsløsninger.

Det nye produktet baseres på EMCs lagringsteknologi for bedrifter og er beregnet for mindre bedrifter samt fjernkontorer.

StorCenter ix12-300r støtter grupper med opptil 250 brukere og kan tilby opptil 24 terabyte nettverkslagringsplass i rack.

Produktet skal kunne passe godt inn i både NAS- og SAN-løsninger, samt for sikkerhetskopiering til disk, delt lagring for virtuelle miljøer (Microsoft Hyper-V Server 2008 R2 og VMware vSphere) og lagring spesifikt for applikasjoner som Microsoft Exchange Server 2010.

Ix12 er plassert i et EIA-310 standardrack og leveres med basiskonfigurasjoner for 4 terabyte og 8 terabyte. Disse kan økes i intervaller på 4 eller 8 terabyte, opp til totalt 24 terabyte.

– StorCenter ix12-300r er en spennende NAS-løsning som gjør avansert lagringsteknologi tilgjengelig også for mindre bedrifter. Produktet retter seg mot markedssegmentet mellom Iomega og EMCs felles nettverkslagringsløsninger, sier Jonathan Huberman, visedirektør for Iomega og EMCs avdeling for produkter for forbrukere og små bedrifter.

StorCenter ix12-300r inneholder den Linux-baserte programvaren EMC LifeLine som har som formål å beskytte data og utføre bedriftsoppgaver utover grunnleggende lagring. EMC LifeLine støtter de fleste plattformer som PC, Mac, Linux og UNIX. Programvaren er også sertifisert for virtualiseringsmiljøene VMware vSphere, Microsoft Hyper-V og Citrix XenServer.

StorCenter ix12-300r kan konfigureres med ulike grader av RAID-support: RAID 5 (prekonfigurert), RAID 6, RAID 1 og RAID 10 samt JBOD. Løsningen støtter også lagringspooler, noe som gjør at harddiskene i klyngene grupperes etter samme størrelse og type databeskyttelse.

Det er dessuten støtte for flere lagringspooler, for eksempel en RAID 6-gruppe med åtte harddisker for fil- og databasedata samt en RAID 10-gruppe med fire harddisker for loggdata. Videre er det mulig å migrere online fra RAID 1 til RAID 5 til RAID 6 slik at brukerne løpende kan justere databeskyttelsen.

Enheten er utstyrt med fire Gigabit Ethernet-tilkoblinger og en Intel Core2Duo-prosessor. Den har ellers tre USB 2.0-porter med UPS-støtte, 2 GB internminne og to redundante strømforsyninger.

StorCenter ix12-300r Network Storage array har en veiledende utsalgspris for 4TB på 34 499 kroner og for 8TB konfigurasjonen 40 799 kr (ekskl. moms).

Mer informasjon finnes på www.iomega-europe.com .

Les om: