Leverer rackmontert NAS

Leverer rackmontert NAS

EMC-eide Iomega har utvidet produktporteføljen med ny NAS-løsning.

Denne nye lagringsløsningen er basert på EMCs operativsystem som heter LifeLine. Dette skal gi rask dataoverføring, håndtering av blandede miljøer og er beregnet for små og mellomstore bedrifter.

Løsningen har fire harddisker med en total kapasitet på to eller fire TB. De fire harddiskene i ix4-200r er SATA II-harddisker med såkalt hot-swap. Vi finner støtte for ISCSI på blokknivå, ulike RAID-konfigurasjoner, mappekvoter, jumbo frames, Windows Active Directory, fjerntilgang og fjernstyring. Ellers følger det også med et VMware Ready-sertifikat for virtuelle installeringer.

Det hele er bygget på en 3,2 Intel Celeron-prosessor med 1 GB minne og en Gigabit Ethernet-tilkobling i et 1U høyt kabinett. Ix4-200r er konfigurert for RAID 5, men tilbyr også RAID 10 (begge med automatisk «rebuild») i tillegg til JBOD. Løsningen fungerer i Windows, Linux og Mac-miljøer med nettverksstøtte for CIFS / SMB / Rally, NFS og AFP / Bonjour. Ix4-200r støtter også protokoller som HTTP, FTP og SNMP.

Enheten har avbruddsfri strømforsyning og avstenging uten tap av data ved strømbrudd, og det er mulig å utvide lagringskapasiteten ved å koble til eksterne USB-harddisker via tre USB-porter.

Ellers er det innebygd støtte for opp til fire Axis-nettverkskameraer for overvåkning i sanntid og videoinnspilling direkte til ix4-200r. Videre finner vi en skriverserver som støtter deling av opp til tre USB-skrivere. Løsningen tilbyr også UPnP-støtte gjennom en DLNA-sertifisert mediaserver.

StorCenter Pro ix4-200r NAS forsyner et ubegrenset antall stasjonære og bærbare pc-er med databeskyttelse og sikkerhetskopiering med backup-programmet EMC Retrospect Express.

For utvidet beskyttelse inkluderer ix4-200r online sikkerhetskopiering på MozyHome (2 GB lagringskapasitet per bruker i nettverket). Ifølge EMC kan brukerne oppgradere til ubegrenset lagringskapasitet online for ca 40 kroner per måned. Man kan også oppgradere til MozyProplan, som er en sentralstyrt lagringstjeneste for firmaer.

StorCenter Pro ix4-200r inkluderer den krypterte sikkerhetsteknologien RSA BSAFE, for beskyttelse av innstillinger og oppgraderinger mot datavirus eller skadelige koder.

Iomega StorCenter Pro ix4-200r NAS Rackmount Server 2 TB koster 13 500 kroner, mens 4 TB-versjonen ligger på 15 500 kroner.

Les om: