Lovende SSD fra Corsair

Lovende SSD fra Corsair

Corsair lover høy ytelse for sin nye 256 gigabyte SSD.

Corsair P256 er en SSD basert på flashminne og kontroller fra Samsung. I henhold til Corsairs spesifikasjoner skal lese- og skrivehastighet være på opptil henholdsvis 220 og 200 megabyte i sekundet. SSD-en er basert på MLC-basert flashminne og har 128 megabyte hurtigbuffer.

Nettopp det at det benyttes kontroller fra Samsung og man har en større hurtigbuffer er noe Corsair framhever, med god grunn. De siste månedene har man sett flere SSD-er med dårlige kontrollere som ikke støtter hurtigbuffer som under enkelte typer bruk har gitt svært dårlig ytelse. Samtidig blir det viktig å merke seg at oppgitte tall for lese- og skrivehastighet vil være for større sekvensielle operasjoner og vil nødvendigvis ikke fortelle så mye om den praktiske ytelsen.

Corsair oppgir opptil 25 prosent bedre batterilevetid ved bruk av deres SSD i stedet for tradisjonell harddisk. Ut i fra tidligere tester med SSD-er i bærbare stiller vi oss skeptiske til disse påstandene, med mindre ikke Corsair har kjørt tester som har lite til felles med normal bruk av en bærbar pc.

Prisen på Corsairs P256 er på det norske markedet cirka 5 500 kroner inkl. mva. Mer informasjon: www.corsair.com .

LES OGSÅ:

Hvor blir det av SSD-ene?

Les om:

Lagring