Lover tredobbel båndkapasitet

Lover tredobbel båndkapasitet

Oracles nye båndløsning gir fem terabyte ukomprimert data per kassett og skal være 70 prosent raskere enn dagens løsninger.

Oracle har lansert det selskapet kaller sin største båndlagringsløsning noensinne.

Til applikasjoner

Oracle Storageteks nye T10000C kan lagre inntil fem terabyte ukomprimert data, og leverer overføringshastigheter som ifølge selskapet er inntil 70 prosent raskere enn dagens løsninger.

Storagetek T10000C har fem ganger så høy kapasitet som Oracles eldre T10000B-modell. Løsningen er utformet for å kunne kjøre vanlige applikasjoner til båndbibliotek, som arkivering, backup, katastrofegjenoppretting og business continuity.

T10000C har en overføringshastighet på 240 megabyte i sekundet, 50 til 70 prosent raskere enn andre båndsystemer som finnes på markedet i dag. Til sammenlikning har LTO-5-båndsystemer en makskapasitet på 1,5 terabyte ukomprimert data og overføringshastighet på inntil 140 megabyte i sekundet.

En exabyte lagringskapasitet

Kombinert med Oracles Storagetek SL8500 Modular Library System skal Storagetek T10000C være den første båndlagringsløsningen som kan skalere opp til én exabyte lagringskapasitet.

Det er Fujifilm som produserer T1000C-systemene for Oracle. Båndkassettene til systemet er selskapets første basert på barium-ferrit-nanopartikler, og begge sider av båndet er dekket for å gi høyere kapasitet. Ifølge Fujifilm er fordelen med disse partiklene fremfor jernoksid-partikler at de ikke endrer seg kjemisk over tid, noe som skal gi økt holdbarhet.

- Fujifilm baner nye veier med Barium Ferrite-teknologien, som åpner for høyere lagringstetthet og gir den stabiliteten kundene forventer fra arkiveringsløsninger. At Oracle nå også tar i bruk denne avanserte teknologien viser at de forplikter seg til å videreutvikle båndteknologien, sier Norio Shibata, direktør for Fujifilm Recording Media USA, i en uttalelse.

Les om:

Lagring