Mer SSD fra Kingston

Mer SSD fra Kingston

Proff Sandforce-SSD.

Kingston fortsetter å satse på SSD-er basert på kontroller fra Sandforce. For kort tid siden kom Kingstons HyperX på markedet - dette en Sandforce SF-2281-baserte SSD rettet kom entusiaster i konsumentsegmentet. Kingston HyperX overbeviste oss med å levere svært god ytelse nå vi nylig testet seks 6 Gbps SSD-er.

LES OGSÅ:

TEST: Seks raske SSD-er

En del bedrifter innser nå at pc-parken kan gjøres mer effektiv med en oppgradering til SSD for bedre ytelse. Det kan være både for nye pc-er levert med harddisk, eller pc-er som har vært brukt i et par år og som får en solid ytelsesforbedring gjennom en oppgradering til SSD.

Selskapet har nå lansert den nye modellen SSDNow KC100, som også er SF-2281-basert, men rettes mot bruk i bedrifts-pc-er. KC100 leveres med kapasitet på 120, 240 og 480 gigabyte og har støtte for 6 Gbps Serial ATA. Det som skiller SSD-en fra de vanlige modellene basert på samme kontroller, er at det benyttes teknologi som skal gi lengre levetid gjennom blant annet at minnet skal tåle flere overskrivninger og innebygget krypteringsteknologi. Krypteringen skjer uten ytelsesreduksjon, og man er sikret at hele flashminneområdet er kryptert. SSD-en skal også tilby full S.M.A.R.T.-støtte, hvilket kan utnyttes av programmer for å overvåke SSD-ens helsetilstand. I bedriftssammenheng har man også administrasjonsløsninger som vil kunne rapportere eventuelle problemer tilbake til IT-avdelingen via S.M.A.R.T.-teknologien.

LES OGSÅ:

OCZ med SSD/harddisk-hybrid

Sekvensiell lese- og skriveytelse er oppgitt til henholdvis rundt 540-555 MB/sek og 450-510 MB/sek. For små operasjoner (tilfeldig 4K) er tallene fra 45 000 til 70 000 operasjoner per sekund. Det er her visse forskjeller mellom kapasitetsalternativene. For eksempel kan 480 gigabyte-modellen stille med den høyeste sekvensielle lesehastigheten, mens har den laveste sekvensielle skrivehastigheten. Antall mindre operasjoner som kan utføres per sekund er også noe mindre for 480 gigabyte-modellen enn for 120 og 240 gigabyte-modellene.

Kingston vil levere to versjoner av hvert kapasitetsalternativ. Standardversjonen vil kun være selve SSD-en, men man vil i tillegg kunne få kjøpt SSD-en i et oppgraderingssett som inneholder programvare for diskkloning og usb-kabinett. På denne måten vil man enkelt kunne overføre eksisterende systeminnstallasjon over til SSD-en. Samtidig kan den gamle harddisken brukes videre i usb-kabinettet som en vanlig ekstern harddisk.

Prisen starter på cirka 2 000 kroner inkl. mva. for 120 gigabyte-versjonen. Ved fordobling av kapasitet får man for de større modellene også en tilsvarende økning i pris.

LES OGSÅ:

Få tilbake SSD-ytelsen

Les om:

Lagring