Microsoft slettet brukernes filer

Microsoft slettet brukernes filer

Windows Live FolderShare har slettet filer uten brukernes godkjennelse.

Microsoft har nå rettet opp en feil i en av sine online-lagringstjenester etter at brukere meldte fra om at enkelte av filene deres ble slettet uten deres godkjenning.

Det er tjenesten Windows Live FolderShare som har vært hjemsøkt av dette problemet. Tjenesten opererer foreløpig vel å merke bare på beta-nivå.

Microsoft har sendt ut en e-postmelding til brukere av tjenesten med beskjed om at selskapet har rettet opp en feil som kan ha ført til at brukeres filer utilsiktet er blitt flyttet fra sin opprinnelige mappe til FolderShare Trash-mappen.

I meldingen heter det videre at brukerne av tjenesten ikke bør slette filer i papirkurven før de er helt sikre på at de virkelig ønsker å slette filene. Samtidig blir brukerne instruert om hvordan de kan berge filer som er havnet i papirkurven.

Hjelpetiltak

I en melding sendt ut fra Microsofts pr-firma heter det at Microsoft vil hjelpe brukere med å berge filer de har mistet.

En annen online-lagringstjeneste, Windows Live SkyDrive, skal ikke være berørt av problemene.

LES OGSÅ: Her er de ukjente nyhetene i Vista SP1

Windows Live FolderShare gjør det mulig for brukerne å lagre filene sine via internett og deretter hente dem tilbake og synkronisere dem mellom flere lagringsenheter og pc-er. Poenget er at man skal ha tilgang til viktige filer uansett hvor man er, også når man ikke kan benytte sin egen pc.

Microsofts kunngjøring om problemene med Live FolderShare kom etter at brukere hadde meldt fra på et av Microsofts debattfora noen dager tidligere om at tjensten var begynt å «oppføre seg merkelig».

Også etter at Microsoft sendte ut meldingen om at feilen var rettet, har brukere fortsatt å legge ut meldinger om problemer med å synkronisere filene sine mellom flere datamaskiner. Problemene berører angivelig Windows Vista-brukere.