Monster-NAS fra Qnap

Monster-NAS fra Qnap

TS-639 er utstyrt Intel Atom-prosessor, rikelig med minne og har plass til hele seks harddisker.

Qnap har et stort utvalg av nettverksdisker, og har produkter for de aller fleste bruksområder. Nå lanserer selskapet en ny og relativt voksen enhet fullstappet av spennende og funksjoner, og plass til hele seks harddisker.

TS-639 Pro Turbo NAS er utstyrt med en Intel Atom-prosessor på 1,6 GHz, 1 gigabyte DDR2-minne og to nettverksporter med gigabit-støtte og mulighet for lastbalansering eller redundans. Selskapet legger også vekt på designen, som skal gi inntrykk av både stil og styrke.

Med seks diskplasser til rådighet kan du ha nok disker til å sette opp nær sagt en hvilken som helst ønskelig RAID-løsning. TS-639 støtter RAID 0/1/5/6/5+spare og har mulighet for at lagringskapasiteten utvides uten at enheten slås av. Enheten støtter også 256-bit AES-kryptering av harddisker. I tillegg til tilgang til lagringsvolumer via nettverket over SMB er også NFS og iSCSI støttet.

Enheten kan i all hovedsak sees på som storebror til Qnap TS-509 Pro som vi allerede har testet .

- TS-639 Pro er en bedriftsrettet Turbo-NAS med spennende design. Diskene monteres vertikalt, noe som gir god avkjøling av harddiskene sammenlignet med horisontal montering ettersom luften stiger opp mellom diskene fremfor å ligge fanget under dem. I tillegg er TS-639 utstyrt med en Intel-prosessor med lavt strømforbruk, sier Zack Huang, produktsjef hos Qnap i en pressemelding.

Den store NAS-en kan i tillegg til å benyttes til lagring og sikkerhetskopiering via nettverket også brukes som tjener for blant annet ftp og nettsider. Nettjeneren støtter phpMyAdmin, Joomla, MySQL/SQLite og redigerbar php. Det er også bygd inn en egen skrivertjener og en rekke multimediafunksjoner. Flere tilleggstjenester kan også installeres.

Prisen i Norge ligger på cirka 10 000 kroner inklusive mva.

Les mer om TS-639 Pro Turbo NAS hos Qnap.

Les om:

Lagring