My Book for Mac

My Book for Mac

Western Digital retter sin nye My Book Studio Edition mot kravstore Mac-brukere.

Western Digitals My Book-familie begynner etter hvert å bli meget stor, men har formert seg videre med ny My Book Studio Edition.

Rent designmessig skiller denne seg ikke spesielt fra de andre modellene som Western Digital nylig har lansert, som My Book Home Edition og Office Edition. Ledig kapasitet antydes også på Studio Edition via lyset i front.

LES OGSÅ: Utvider My Book-familien.

Kapasitetsalternativene er 320, 500, 750 og 1000 GB. Harddisken som benyttes har 7 200 o/min rotasjonshastighet. Det spesielle er at harddisken leveres preformatert for Mac og med blant annet sikkerhetskopieringsprogramvare for MacOS X.


Western Digitals nyeste My Book-modell tilbyr usb, eSATA, firewire og firewire800.


For tilkobling har man fire grensesnitt å velge mellom: usb, firewire, firewire800 og esata. Firewire800 finner man støttet som standard på en rekke Mac-modeller. Grensesnittet gir normalt sett nesten like god ytelse som esata. Riktignok er det ingen Mac-modeller som foreløpig leveres med esata, men stasjonære med støtte for serial ata kan utvides med brakett for grensesnittet for en billig penge, eller man kan bruke tilleggskort så lenge Mac-drivere for disse finnes.

Selv om harddisken leveres preformatert for Mac regner vi med at det ikke skal være noe i veien for å formatere den med andre filsystemer og benytte den under andre operativsystemer. Så vidt undertegnede kan huske, er det ikke lansert andre eksterne harddisker som kombinerer de fire tilkoblingsgrensesnittene som man her finner.

Vi har ikke fått norsk pris på My Book Studio Edition ennå. Prisen i USA er oppgitt til 400 dollar for 1 TB-modellen. Vi vil da tippe rett i underkant av 4 000 kroner for toppmodellen i Norge og under halvparten for den minste utgaven.

Mer informasjon: www.wdc.com .

LES OGSÅ: Raskere med eSATA

Lagring