NAS-optimalisert fra Seagate

NAS-optimalisert fra Seagate

Egne harddisker for mindre NAS-er.

I likhet med Western Digitals Red-serie, er Seagates nye NAS HDD-serie laget spesielt for bruk i mindre NAS-enheter - både til bedrifter og hjemme.

Ifølge Seagate er serien rettet mot NAS-er med opptil fem harddisker. Under utviklingen oppgir Seagate å ha samarbeidet med aktører som Asustor, D-Link, Drobo, Lacie, LenovoEMC, Qnap, Synology og Thecus for å forsikre kompatiblitet mot deres modeller. For NAS-modeller med flere enn fem harddisker anbefaler Seagate at deres Constellation-serie av harddisker benyttes.

LES OGSÅ:

TEST: Synology DS413j: Synologys enkleste firedisker

NAS HDD vil leveres med kapasitet på 2, 3 og 4 terabyte. Seagate kan med dette levere større harddisker i dette segmentet enn Western Digital, som har 3 terabyte som det største i deres Red-serie. Riktignok har Western Digital også deres RE-modeller med kapasitet på opptil 4 terabyte - også disse tilrettelagt for bruk i NAS, samt i datasentre. Disse ligger imidlertid høyere i pris enn Red-serien.

LES OGSÅ:

TEST: Western Digital Sentinel DX4000: 16 terabyte i liten boks

Vibrasjon og feilkorreksjon

Sammenlignet med vanlige harddisker er det gjort flere tilpasninger på NAS HDD. En del av endringene ligger i styringsprogramvaren, der man vil kunne gjøre optimaliseringer for de bruksmønstrene man vanligvis ser på en NAS kontra hva man ville ha hatt på en harddisk i en vanlig pc - både når det gjelder ytelse og strømsparing. Harddiskene har videre feilkorreksjons- og feilhåndteringsrutiner i forbindelse med RAID-oppsett som skiller seg fra de vanlige modellene, samt er konstruert slik at man skal ha mindre vibrasjoner. I en lagringsløsning med flere harddisker vil vibrasjoner fra diskene kunne skape problemer - både for ytelse og for levetiden til harddisken ifølge Seagate. Harddiskene er også designet for å være i kontinuerlig drift.

Prisene ifølge Prisjakt.no ligger på cirka 800, 1050 og 1450 kroner for modellene på henholdsvis 2, 3 og 4 terabyte.

Mer informasjon: www.seagate.com

LES OGSÅ:

TEST: Asustor AS-604T: Asustor utfordrer med NAS

Les om:

Lagring