Nasjonalteateret velger Nexsan

Nasjonalteateret velger Nexsan

Nexsan skal levere Nasjonalbibliotekets nye digitale lagringsplattform. Atea skal bistå.

Nexsan har kunngjort at at Nasjonalbiblioteket har valgt deres nyeste løsning, E-serien, til å lagre Norges historie og kulturarv. De har behov for lagring av 1,5 Petabytes for 2011 og ut 2012. Atea får jobben som systemintegrator.

Moderne bibliotek

Nexsans E-serie for lagringssystemer ble blant annet valgt på bakgrunn av at de har en enkel distribusjon, komprimert størrelse og ikke bruker så mye strøm.

- Sammen med resten av verden er vi inne i den digitale tidsalder med et ambisiøst program. Vårt mål er å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek. For å oppnå denne visjonen vil vi fokusere på faglig utvikling og tilgang til kunnskap og kulturarv via det digitale biblioteket, sier avdelingsdirektør for IKT og digitalisering i Nasjonalbiblioteket, Svein Arne Solbakk i en pressemelding.

Samarbeid med Atea

Det er derimot Atea som blir lokal integrator og tjenesteleverandør de neste to årene. Atea vant konkurransen med andre leverandører for uninett, bestående av et sett rammeavtaler til utdanning og forskningssektoren i Norge.

- Nexsans ble foretrukket leverandør i dette tilfellet på grunn av den samlede prisen, teknologien og ytelsen. Vi ser ser frem til å jobbe sammen med dem i dette viktige prosjektet, sier Atle Reitaas, regiondirektør i Atea.

Lagring