Netapp frykter ikke EMC

Netapp frykter ikke EMC

Netapp frykter ikke lagringsoppkjøpene til EMC og HP, og forventer å ta lederposisjonen i Europa innen 2012.

Netapps Insight-konferanse gikk av stabelen i Praha fra 16. til 18. november.

På arrangementet annonserte selskapet en rekke nyheter i produktporteføljen. Selskapet benyttet også anledningen til å avvise at de frykter truslene fra EMC, som nettopp har kjøpt Isilon.

- Med tanke på størrelsen til Isilon og hvor sjelden vi pleide å møte dem på markedet lar vi oss ikke skremme av disse nyhetene, sier Julie Parish, direktør for Netapps internasjonale salgskanaler, ifølge britiske Channelpro.

Skal bli markedsleder

Ifølge tall fra IDC er det i dag EMC som er størst på lagringsmarkedet i Europa, Midtøsten og Asia (EMEA).

Netapp har rundt 16 prosent av markedet, men har de siste to årene vokst raskest blant de store produsentene. På Insight-konferansen hevdet selskapet imidlertid at de vil være markedsleder i 2012 dersom veksten holder seg.

90 prosent av omsetningen til Netapp i EMEA kommer fra partnere. Selskapet er tydelig på at de ikke ønsker å risikere posisjonen.

- De siste årene har vi sluttet å utvide serviceteamene våre fordi vi ønsker at partnerapparatet skal ta seg av dette, sier Parish.

Hun understreker at selskapet ikke ønsker å bygge seg opp på tjenester.

- Hvis man begir seg ut på den veien ender man opp som HP - i konkurranse med partnerne, sier hun.

- Lite kanalfokus

På spørsmålet om hvordan EMCs oppkjøp av Isilon vil påvirke konkurransebildet peker Parish blant annet på at de to selskapene har forskjellige tilnærminger til markedet.

- Isilon er hovedsakelig et kanalselskap. Isilon-partnere som har investert tungt og viet livene sine til å selge Isilons produkter er nå kjøpt ut av EMC, som aldri har vist noen som helst lojalitet til kanalen, sier hun.

Det samme mener hun gjelder HP og selskapets oppkjøp av 3Par tidligere i høst.

- Når et veldig stort selskap kjøper et veldig lite selskap som var kanalfokusert er det en stor risiko. Spørsmålet er hva dette innebærer for teknologien. Blir den utvannet?, spør hun.

Ifølge Parish har Netapps fremdeles et tett forhold til VMware, til tross for at EMC sitter som selskapets største aksjonær.

- Heterogent er VMwares styrke. Det er viktig at det fortsetter, sier hun.

Ny produktlinje

Blant de teknologiske nyhetene på Netapps Insight-konferanse var en rekke forbedringer i selskapets operativsystem Data Ontap 8.

En av nyhetene er det selskapet kaller Unified Connect, som gjør det mulig for administratorer å benytte en rekke Ethernet-baserte tilkoblinger i lagringssystemene, som Fibre Channel over Ethernet (FCoE), iSCSI, Network File System (NFS) og Common Internet File System (CIFS).

Data Ontap 8 tilbyr nå også integrert datakompresjon. Dette var tidligere kun mulig via en egen enhet i lagringsnettverket.

Kompresjonsløsningen kan brukes sammen med dedupliseringsfunksjonaliteten som allerede finnes i Netapps løsninger.

Lagringsnettverk på boks

På Insight-konferansen annonserte Netapp også tre nye FAS-modeller (Fabric Attached Storage) i FAS/V6200-serien samt tre nye modeller i FAS 3200-serien.

De nye lagringsenhetene er basert på NAND flashbasert cache og leveres med kapasitet fra 480 terabyte til 2,9 petabytes.

Selskapet annonserte også Flexpod, et ferdigkonfigurert lagringsnettverk for organisasjoner med mellom 1 000 og 2 000 brukere. Flexpod består av en Netapp FAS3210-enhet, en Cisco Unified Computing System (UCS)-bladserver og en Nexus-svitsj, samt VMwares vSphere og vCenter.

I tillegg kommer Netapps nye programvareverktøy Datamotion for Volumes, som gjør det mulig å flytte rundt på store mengder data uten å forstyrre driften.

Lagring