Netapp kutter i smb-satsingen

Netapp kutter i smb-satsingen

Netapp kutter Storevault for å konsentrere seg om mellomstore og store bedrifter. Kundene er frustrerte.

Netapps nettverkslagringsserie S Family/S550-serie, tidligere kalt Storevault, er myntet på små og mellomstore bedrifter. Nylig sendte selskapet ut en beskjed til kundene om at de nå kutter produktserien for å konsentrere seg mer om mellomstore og store bedrifter med over 100 ansatte og egen it-ansvarlig.

Netapp vil selge S550 så lenge lageret rekker. Ingen nye oppgraderinger vil tilbys, men selskapet vil levere support på produktene frem til 2012.

Henrik Vaage, norgessjef i Netapp, sier at bakgrunnen for endringene er at selskapet ønsker et mer standardisert tilbud.

- Det betyr at partnerne får litt færre produkter å forholde seg til og høyere kompetanse på det de tilbyr. Jeg tror det er en styrke både for kunder og partnere, sier han.

Flere kunder har uttrykt frustrasjon over beslutningen på Netapps eget diskusjonsforum.

- Jeg kan ikke tro at Netapp tar sjanser som dette i dagens økonomi. Det er fullstendig uakseptabelt og noe må bli gjort, skriver en kunde, mens en annen som nylig kjøpte en S550-løsning mener beslutningen skader Netapps kredibilitet.

- Det er synd hvis noen mener det er tilfelle. Vi begynte ganske sent å implementere Storagevault i Europa, og sånn sett kan jeg være enig med at det uheldig at produktet nå er i end-of-life, sier Vaage.

Netapp har nå lansert et oppgraderings- og bytteprogram for S550, og oppfordrer kunder til å vurdere en nedskalert versjon av FAS2000.

Les om:

Lagring