Ny direktør i Proact

Ny direktør i Proact

Marit Fagervold får Norden-ansvar når Eirik Pedersen rykker opp til lederstolen i Proact.

Eirik Pedersen (46) blir ny administrerende direktør i Proact IT Norge, som spesialiserer seg på lagring, backup/restore, arkivering og katastrofesikring.

Pedersen kommer sist fra stillingen som direktør for strategi og forretningsutvikling. Han startet karrieren som it-sjef i Scanfact i 1988, og har siden jobbet som seniorkonsulent og senere partneransvarlig i Skrivervik Data og som salgssjef i 3Com.

Han har også hatt en rekke lederstillinger gjennom seks år i Sun Microsystems. I 2006 ble han daglig leder for Xperion, som halvannet år senere ble kjøpt opp av Proact.

Rykker opp

Marit Fagervold er en av gründerne i Proact og har i ti år har ledet den norske delen av virksomheten og sittet i konsernledelsen. Hun får nå ansvaret for Proact Business Unit North.

Det innebærer overordnet ansvar for Proact i Norge, Finland og region Nord i Sverige. I tillegg blir hun styreleder for Proact i Norge og Finland.

- Marit har spilt en sentral rolle i Proact helt siden oppstarten i 1994, og nå får hun brukt sin lange erfaring og strategiske innsikt på konsernnivå, sier Pedersen i en pressemelding.

- Raskere enn markedet

I tredje kvartal 2010 omsatte Proact IT Norge for i underkant av 164 millioner norske kroner og oppnådd 11 millioner kroner i resultat før skatt. Totalt omsatte konsernet for nesten 800 millioner kroner i samme periode.

- Proact står sterkt i det norske lagringsmarkedet, og vårt mål er å styrke posisjonen ytterligere i 2011. Vi skal fortsette å vokse raskere enn markedet for øvrig, sier Pedersen.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Lagring