Ny firedisk-NAS fra D-Link

Ny firedisk-NAS fra D-Link

ShareCenter Pro 1100 rettes mot småbedrifter - og hjemmekontor med store lagringsbehov.

En NAS er en løsning som kan være enklere å administrere enn en tradisjonell filserver, og D-Link retter sin ShareCenter Pro 1100 mot bedrifter som har begrensede it-ressurser.

ShareCenter Pro 1100 søtter fire interne harddisker. Ifølge spesifikasjonene er det mulighet for opptil 12 terabyte intern kapasitet, men vi tror enheten også vil få støtte for de nye 4 terabyte-diskene som nylig ble lansert - da vil kapasiteten økes til 16 terabyte. Harddiskene vil det være mest aktuelt å sette opp i RAID 5, hvilket vil gi 75 prosent kapasitetsutnyttelse, samtidig som man tåler at en av harddiskene krasjer uten at data går tapt.

LES OGSÅ:

TEST: D-Link DNS-325 og Asus NAS-M25 - To for to

Via usb kan kapasiteten også økes via eksterne harddisker. Usb kan også benyttes for å dele skriver i nettverket. NAS-en kan kobles til nettverket via Gigabit Ethernet. Det er to nettverkskontrollere, hvilket gir mulighet for å kjøre fail-over for bedre tilgjengelighet eller lastbalansering for bedre ytelse.

Funksjonalitet ellers inkluderer blant annet støtte for Active Directory, iSCSI og tilgang til filer via web eller ftp i tillegg til vanlig katalogdeling.

Pressemelding eller spesifikasjoner fra D-Link sier ikke noe om prosessortype benyttet eller forventet hastighet. Prisen for ShareCenter Pro 1000 er cirka 4 000 kroner inklusive mva. Harddisker kommer da i tillegg.

Hovedmålgruppen er bedrifter, men dette er en enhet som også kan gå i konkurranse med modeller fra blant annet Qnap, Synology, Thecus og Netgear for private brukere som ønsker høy lagringskapasitet og RAID 5 i din hjemmelagringsløsning.

LES OGSÅ:

TEST: Synology DS411: Litt bedre super-NAS?

Les om:

Lagring