Ny nettverksdisk fra Lacie

Ny nettverksdisk fra Lacie

Lacie utvider funksjonaliteten med nye Ethernet Disk mini

Vi har tidligere testet en av Lacies nettverksdisker for SOHO-bruk, og ble skuffet både når det gjaldt funksjonalitet og ytelse. For den nye Ethernet Disk mini Home Edition-serien er kapasitetsalternativene 320, 500 og 750 GB. Kapasiteten kan utvides gjennom bruk av ekstern usb-harddisk.

Harddisken har 10/100/1000 Mbps Ethernet-støtte for tilkobling til nettverket, men kan også kobles lokalt til en pc via usb. Dette betyr at den også kan benyttes som ekstern harddisk. Med en vekt på 1,5 kilo pluss strømforsyning er det mer flyttbar enn direkte mobil på dette området.

LES OGSÅ: Nettverksdisk fra Linksys

I tillegg til at man kan aksessere delte kataloger på disken kan den nås via ftp eller nettleser. Hvorvidt denne typen overføringer er kryptert kommer ikke fram av pressemelding eller spesifikasjoner.

Nettverksdisken kan også bli benyttet mot medielinker og andre enheter som støtter UPnP AV for streaming av lyd, video og bilder. Musikk lagt på nettverksdisken kan også gjøres tilgjengelig i nettverket for iTunes via integrert iTunes Server-funksjonalitet.

Ingen pris er oppgitt på 750 GB-modellen, men 500 GB-modellen har pris i USA på cirka 250 dollar. I Norge vil vi estimere prisen til i underkant av 2 000 kroner inklusive mva.

Mer informasjon: www.lacie.com

Les om:

Lagring