Nye 2 terabyte-disker fra LaCie

Nye 2 terabyte-disker fra LaCie

LaCie lanserer nye store eksterne harddisker og nettverksdisker for kravstore brukere.

LaCies 2big-serie av lagringsenheter består av tre grunnmodeller: 2big Dual, 2big Trippe og 2big Network. Hver av modellene leveres med kapasitet på 1, 1,5 eller 2 terabyte.

Alle modellene benytter to harddisker, og man ha valget mellom RAID 0 for maksimal ytelse og RAID 1 for forbedret feiltoleranse gjennom at samme data ligger lagret på begge harddiskene.

Det er støtte for hotswap av harddisk, hvilket betyr at hvis man benytter RAID 1 og den ene harddisken feiler kan denne skiftes uten at lagringsenheten slås av eller blir utilgjengelig.

2big Dual har usb- og firewire-grensesnitt. 2big Trippe har i tillegg firewire800-grensesnitt. Spesielt for at RAID 0 ytelsesmessig skal være en fordel vil firewire800 være en fordel. Grensesnittet er imidlertid kun vanlig på Mac, men tilleggskontrollere for pc-er koster cirka 500 kroner og kan være verdt prisen for kravstore brukere.

2big Network har som navnet tilsier nettverksgrensesnitt. Dette vil da være en løsning som flere brukere kan aksessere samtidig via nettverket. LaCie er foreløpig sparsomme på detaljer, men det virker ikke som det er spesiell tjenestefunksjonalitet knyttet til 2big Network-modellen.

For en del avanserte nettverksharddisker er det relativt vanlig med funksjonalitet som skriverdeling, tilkobling av ekstra lagringsmedier, webtjener, ftp-tjener og lignende. LaCie ser imidlertid ikke ut til å ha noe slik funksjonalitet.

Pris for enkleste modell, 2big Dual 1TB, vil ifølge pressemeldingen fra LaCie starte på i underkant av 4 000 kroner inklusive mva. Riktignok er dette da en enhet med hotswap-støtte, men likevel synes vi prisen virker noe høy. Det kan imidlertid vise seg av markedsprisen blir lavere.

Ser man på konkurrenter koster for eksempel Western Digital My Book Pro II 1TB med firewire/firewire800/usb cirka 3 000 kroner inklusive mva. på det norske markedet i dag.

LES OGSÅ: Terabyte på hjemmekontoret

Les om:

Lagring