Nye eksterne fra Seagate

Nye eksterne fra Seagate

Seagate har lansert nye modeller i sin Freeagent-serie av eksterne harddisker med opptil 1,5 terabyte lagringskapasitet.

Seagate er verdens største produsent av eksterne harddisker, men har i hvert fall på det norske markedet vært relativt annonym når det gjelder eksterne harddisker. I vår del av markedet har ikke seagate heller klart å følge opp den populariteten til ekstern harddisker fra Maxtor, et selskap de tok over for et par år tilbake. Fortsatt selges det eksterne modeller fra Maxtor - da basert på Seagates harddisker.

Freeagent-serien har vært på markedet i snart 1,5 år. For dette markedet er design også blitt en relativt viktig rolle, og Seagate traff kanskje ikke helt med første generasjon av Freeagent-serien.

LES OGSÅ: TEST: 12 billige mobile harddisker

Freeagent Go

Freeagent Go er for dem som trenger en harddisk de enkelt kan frakte med seg og også bruke på farten. Dette er eksterne harddisker basert på 2,5-harddisk med 5 400 o/min rotasjonshastighet og kapasitet på opptil 500 gigabyte. Vekten er ifølge spesifikasjonene 160 gram og målene 1,25 x 8 x 13 cm.

Harddisken kan drives med strøm via usb slik at man ikke har noen ekstern strømforsyning. Som tilleggsutstyr vil Seagate levere en dokkingstasjon for harddisken.Fargealterantivene er sølv, sort, rød og blå.

Standardmodellene har usb-grensesnitt, men det vil også leveres en egen Mac-modell med Firewire400 og Firewire800. Denne kan naturligvis også brukes mot pc med disse grensesnittene etter en omformatering. Bruk av disse grensesnittene vil gi høyere ytelse enn usb.

Freeagent Desk

Freeagent Desk vil være Seagates standardmodell av eksterne harddisker. Denne er basert på en standard 3,5-tommers harddisk av samme type som benyttes internt i stasjonære pc-er. Kapasitetsalterantivene vil her være 500, 640, 1000 og 1500 gigabyte. Seagate er så langt den eneste aktøren som har lansert 1,5 terabyte-harddisk.

Freeagent Desk leveres med opptil 1,5 terabyte lagringskapasitet.

Rotasjonshastigheten er 7 200 o/min og man har usb-grensesnitt for tilkobling til pc-en. Dette er en harddisk som ikke er beregnet for å bli fraktet mye rundt, selv om det vil være mulig. Harddisken er avhengig av direkte strømtilkobling og har en vekt på 1 kilo pluss strømforsyning.

Det vil også leveres en egen Mac-versjon av Freeagent Desk. Denne vil ha kapasitet på 500, 1000 eller 1500 gigabyte. I tillegg til usb har man grensesnittene Firewire400 og Firewire800. Også denne kan brukes på pc, og vil ha ytelsesmessige fordeler gjennom bruk av Firewire.

Freeagent Xtreme

Freeagent Xtreme er basert på Freeagent Desk, men har grensesnittene usb, Firewire400 og eSATA. eSATA vil normalt tilsi at ytelsen blir som om harddisken var internt montert i pc-en mot Serial ATA. eSATA-grensesnittet ser vi på flere og flere pc-er, også bærbare. Ytelsen vil trolig være over det dobbelte sammenlignet med usb og Firewire400.

Kapasitetsalterantivene er de samme som for Freeagent Desk.

Alle Seagates modeller har fem års garanti. Prisene for harddiskene er på det norske markedet ennå ukjent for oss. Mer informasjon: www.seagate.com

LES OGSÅ: TEST: 2 terabyte i én boks

Lagring