Nye eksterne fra Western Digital

Nye eksterne fra Western Digital

Western Digital har lansert nye eksterne harddisker med en spesielle display-løsning.

Western Digital har lansert tre nye eksterne modeller; My Book Elite, My Book Studio og My Passport. De to førstnevnte er større eksterne disker som passer best for å stå mer permanent på skrivebordet, mens Passport-modellen er en liten ekstern som man også lett kan frakte med seg.

My Book Elite og My Book Studio

My Book Elite og My Book Studio blir tradisjonelle eksterne harddisker som krever egen tilkobling til strøm. Disse er basert på 3,5-tommers harddisk og leveres med kapasitet på 1, 1,5 og 2 terabyte.

Elite-modellen har kun USB 2.0-grensesnitt, mens Studio-modellen i tillegg har Firewire 800. Studio-modellen rettes spesielt mot Mac-brukere. Studio er preformatert for Mac, men kan naturligvis også formateres om til andre filsystemer. I motsetning til harddiskene flere andre aktører har lansert i de siste ukene er det ikke USB 3.0-støtte.

2 terabyte-versjonen av Elite koster i overkant av 1 500 kroner, mens 2 terabyte-versjonen av Studio koster cirka 2 000 kroner.

LES OGSÅ: TEST: Samsung Story Station: 1,5 GB til under tusenlappen

E-label

Det mest spesielle med de nye My Book-diskene er det Western Digital kaller E-label. Selskapet er ikke den første til å ta i bruk denne teknologien på eksterne harddisker -- for ikke lenge siden lanserte også Verbatim en lignende løsning. Smartware gir et display på harddisken som blant annet kan settes opp til å vise hva harddisken inneholder, samt ledig kapasitet. Gjennom å bruke det man refererer til som "e-blekk" holdes informasjonen på displayet synlig også når harddisken ikke er tilkoblet strøm. Dette er en lignende teknologi som man har på blant annet Amazons e-bok-leser, Kindle.

Dokking for Passport Elite

My Passport Elite er en ekstern harddisk basert på 2,5-tommers-drev. Dette gjør at harddisken er liten nok til at den enkelt kan fraktes sammen med den bærbare pc-en eller i jakkelommen. Harddisken får strøm via usb. Kapasitetsalternativene er 320, 500 og 640 gigabyte.

Harddisken leveres også med en dokkingstasjon som skal gjøre det enklere og ryddigere å koble disken til maskinen. Harddisken har også en lysindikator som antyder hvor mye plass som er brukt/ledig.

Prisen for den største modellen, på 640 gigabyte, er cirka 1000 kroner inklusive mva. Harddisken er tilgjengelig i tre fargealternativer -- rød, blå og koksgrå.

Sikkerhetskopiering

Alle de nye modellene leveres med Western Digitals nye Smartware-programvare for sikkerhetskopiering og sikring av dataene. I følge pressemeldingen fra Western Digital skal programvaren være svært enkel å sette opp og sikkerhetskopier blir holdt på en skjult del av harddisken. En fordel med en slik løsning vil også være at for eksempel et virus som sletter filer på pc-ens harddisker normalt ikke vil se denne delen. Tilgang til data på harddisken kan være kryptert og passordbeskyttet, hvilket blir spesielt viktig for harddiskmodellene laget for å enkelt kunne fraktes med seg.

LES OGSÅ:

Slik bruker du Truecrypt

Lagring