OBC i samarbeid med Tech Data

OBC i samarbeid med Tech Data

The Online Backup Companys svenske datterselskap har inngått distribusjonsavtale med Tech Data.

The Online Backup Company AB, datterselskap av The Online Backup Comapany AS (OBC) har inngått distribusjonsavtale med den svenske it-distributøren Tech Data om salg av backup-, disaster recovery- og fildelingstjenester fra OBC i det svenske markedet.

Avtalen kommer ikke lenge etter selskapet inngikk en stor OEM-avtale for Tyskland og Sveits, og gjelder kun Sverige. Norge påvirkes ikke av avtalen og norske forhandlere skal som før forholde seg til OBC direkte.

- Dette er helt i tråd med vår utenlandsstrategi. I motsetning til i Norge vil OEM- og distribusjonspartnere være vår vei til andre markeder. Ambisjonen er å inngå distribusjonsavtaler som til sammen dekker hele Europa, samt inngå avtaler med ti til 20 OEM-partnere, forteller OBC-gründer Alexander Hagerup.

For OBC er Tech Data det naturlige valget av flere årsaker, og Hagerup peker på for eksempel på historikk, størrelse, kompetanse, erfaring og fokus på skytjenester.

Tech Data hadde på sin side krav om at leverandøren kan levere en sikker, kryptert, redundant backup-tjeneste som oppfyller samtlige krav som Datainspektionen stiller i den svenske Personuppgiftslagen (PUL).

- Tech Data er den perfekte distributørpartneren for oss i Sverige, og gir oss det beste utgangspunktet for omfattende omvendt svenskehandel. Flere og flere it-leverandører søker en distributør som kan tilby både tradisjonell maskinvare/programvare, og også skytjenester og har kunnskapen som kreves for å finne den beste løsningen for kunden, sier Hagerup.

Lagring