OCZ flash-disk for Mac

OCZ flash-disk for Mac

OCZ har lansert egne Mac-versjoner av sin raske Vertex-SSD flash-disk.

Vurderer du å oppgradere din Macbook eller Macbook Pro med en SSD-lagringsenhet (Solid State Drive)for bedre diskytelse? OCZ Vertex-serie er for tiden blant markedet mest populære og leverer en god kombinasjon av ytelse og pris. Men når det er sagt, er SSD-er fortsatt et godt stykke unna å være rimelig.

LES OGSÅ: Dyr og deilig: MacBook Air

Det finnes billigere SSD-er på markedet med tilsvarende kapasitet. Mange av disse benytter imidlertid dårlige flashminnekontrollere. Selv om ytelsen ved operasjon mot større filer er god, er ytelsen i en del typer mer vanlig bruk lav – i en del tilfeller faktisk med høyere forsinkelser enn hva man får med en harddisk. Skal man oppgradere til SSD, må man altså trå forsiktig i forhold til hva man velger.

Alternativene

Kapasitetsalternativene er 30, 60, 120 og 250 gigabyte. Hastigheten varierer noe mellom de forskjellige kapasitetsalternativene, men leseytelsen er for alle modellene oppgitt til opptil over 200 megabyte i sekundet. Leseytelsen er oppgitt til over 125 megabyte i sekundet, men enkelte modeller er altså også raskere. OCZ Vertex er ikke like rask som Intels SSD-serie, men er rimeligere.

Om det er noen forskjeller mellom OCZ's vanlige modeller i Vertex-serien og de spesielle Mac-versjonene, vet vi ikke. OCZ uttaler at de har fått Vertex Mac Edition testet av Apple for å garantere kompatibilitet.

Vi kan ikke se bort fra at det er enkelte forskjeller i styreprogramvaren for SSD-en hvor det er gjort optimaliseringer i forhold til Mac, men vi tror det er mer snakk om synliggjøring av at dette er et produkt aktuelt for dem som ønsker bedre ytelse på sin Mac.

LES OGSÅ: Rå diskytelse med Intels SSD

OCZ Vertex Mac Edition har 2,5-tommers formfaktor. Den kan dermed ikke benytes i Macbook Air, som krever 1,8-tommers formfaktor. Sjekk OCZ's liste over kompatible modeller her. Vi har ikke fått norske priser for SSD-ene, men de vil trolig være omtrent som for standardversjonene av OCZ Vertex. Prisen starter da på cirka 1 500 kroner for 30 gigabyte-modellen og fortsetter opp til over 6 000 kroner for 250 gigabyte-modellen.

Mer informasjon finner du hos OCZ.

Lagring