OCZ kjøper Indilix

OCZ kjøper Indilix

Satser stort på SSD og kjøper kontrollerprodusent.

Selskapet Indilinx har havnet i skyggen av SSD-kontrollerprodusenter som Sandforce, Marvell, Toshiba/Jmicron og Intel det siste året. Man har en stund nå ventet på detaljer rundt selskapets tredjegenerasjonskontrollere for SSD-er.

LES OGSÅ:

Redusér ventetiden med SSD

OCZ første modeller i produktseriene Agility og Vertex var basert på kontrollere fra Indilix. Da disse kontrollerene kom på markedet i 2009 var det de første med en relativt godt fungere løsning for Trim og Garbage Collection - to teknologier for å opprettholde ytelsen etter hvert som minnecellene på en SSD har vært i bruk. Deres Barefoot-kontroller har imidlertid blitt forbigått teknologisk sett av mange andre aktører.

Ifølge pressemeldingen fra OCZ vil Indilinx fortsette å være et eget selvstendig selskap, og OCZ vil opprettholde sin egen utviklingsavdeling uavhengig av Indilinx utvikling. Dette betyr nok trolig at OCZ vil fortsette å benytte kontrollere fra andre selskaper, samt at de ønsker å selge Indilinx-produkter til andre SSD-produsenter. Med egen produksjon av SSD-er har OCZ også muligheten til å produsere SSD-er som selges under andre merkenavn. Bare et fåtall av dagens SSD-produsenter har egne fabrikker.

LES OGSÅ:

TEST: Plextor M2S - Plextors SSD-intro

At OCZ nå velger å overta selskapet kan bety flere ting. Primært betyr det trolig at OCZ ønsker å sikre seg tilgang til kontrollere og lage sine egne kontrollere. Å designe og produsere sine egne kontrollere kan være en måte å skille seg fra produsentene, samt potensielt redusere kostnader og ligge i forkant av utviklingen.

OCZ har i senere tid i hovedsak fokusert på kontrollere fra Sandforce. Tidligere har Indilinx-kontrollere vært i bruk av produsenter som blant annet Corsair, Crucial, G.Skill, Patriot og Transcend.

Fra før produserer Intel sine egne kontrollere - dette samtidig som de benytter kontrollere fra andre aktører. Intels nye 510 SSD er basert på kontrollere fra Marvell.

OCZ har det siste året hatt mindre fokus på flere av sine andre produktområder. Blant annet har selskapet gått ut av systemminnemarkedet

LES OGSÅ:

Raske nok SSD-er?

Les om:

Lagring