Oppgraderer lagring og gjenoppretting

Oppgraderer lagring og gjenoppretting

Symantec leverer nå Backup Exec i versjon 12, og lover blant annet optimalisert støtte for Windows Server 2008.

Backup Exec 12 for Windows-servere er et verktøy for disk-til-disk-til-tape backup og gjenoppretting for Windows-sentriske miljøer. Den viktigste nyheten er støtten for Windows Server 2008 som krever nye agenter og tilpasninger. I det nye operativsystemet er det ikke lenger mulig å bruke metoder som Symantec tidligere har benyttet seg av.

– Det er nå begrenset hvor langt inn i operativsystemet vi kommer, og det er Volume Shadow Copy som vi nå skal bruke, forteller Symantecs Geir Aasarmoen til Nettverk & Kommunikasjon. Versjon 12 av Backup Exec har ellers fått integrasjon mot selskapets Endpoint Protection.

Hvis selskapets ThreatCon for eksempel når nivå tre, kan backuper av de mest kritiske serverne iverksettes automatisk. Dette krever imidlertid en egen lisens for denne sikkerhetstjenesten.

Videre er det mulig å gå inn i et image og hente ut ett element. Denne muligheten kom egentlig i versjon 11, og er nå ute i andre generasjon med raskere motor. Versjon 12 er dessuten utstyrt med støtte for de nyeste båndstasjonene slik at ytelsen ikke skal være noen flaskehals. Det er også utvidet støtte for flere ulike programvareplattformer, samt at brukergrensesnittet har gjennomgått en liten oppussing og forenkling. Prisen starter på 995 dollar per server.

Symantec har også klargjort Backup Exec System Recovery 8 for levering. Dette er selskapets dedikerte løsning for katastrofegjenoppretting, og byr nå blant annet på fjernbeskyttelse, granulære gjenopprettingsegenskaper, flerproduktintegrasjon og selvsagt støtte for Windows Server 2008.

Fjernbeskyttelsen går ut på at administrator kan kopiere gjenopprettingspunkter til en fjernserver med FTP, eller til en ekstern maskinvare eller nettverksstasjon.

Også dette verktøyet kan integreres med Symantecs globale alarmsystem for sikkerhetstrusler, men kan også lage gjenopprettingspunkter før en oppgradering av for eksempel operativsystemet. Produktet kan også utnytte virtualiseringsløsninger. Verktøyet fungerer alene, men er komplementær med Backup Exec for Windows-servere.

– Ved hjelp av vår Altiris Notification Server kan vi få en enhetlig overvåkning av alle System Recovery-servere, sier Aasarmoen. Prisen starter her på 1 095 dollar per server, samt 69 dollar per arbeidsstasjon. Mer informasjon finnes på www.backupexec.com.

Les om:

Lagring