- Oracle 11g R2 i september

- Oracle 11g R2 i september

Den nye utgaven av databasen Oracle 11g kan komme før OpenWorld.

Mange venter på neste utgave av Oracles flaggskip Oracle 11g, som dermed blir 11g R2.

En kalkulert gjetning vil være at den kommer på årets Openworld, som er Oracles store begivenhet. I 2007 besøkte hele 40.000 it-folk denne messen i San Fransisco, og her må de nødvendigvis ha noen nyheter for å gjøre publikum fornøyd.

Men ifølge en kilde vår internasjonale nyhetstjeneste har snakket med, skal R2 komme allerede i september. Kilden skal ha detaljkunnskap om Oracles planer.

Ingen kommentar

Oracle i Norge får etter eget utsagn ikke lov til å uttale seg til pressen, og heller ikke Oracle i USA vil bekrefte eller avkrefte ryktene.

Et faktum som kan underbygge september som utgivelsesmåned, er at Oracle-direktør Charles Phillips har uttalt at R2 skal komme i løpet av første kvartal av finansåret 2009. Dette startet for Oracles del i juni, og det betyr dermed at han regnet med en utgivelse senest rundt august/september.

Kostnad og ytelse

Når det gjelder fra Oracle 11g R2 faktisk innebærer, er dette også noe av et mysterium. Betatesterne har fått strengt beskjed om å ikke si noe, og informasjon fra selskapet er heller vag.

Oracle skal på veien 29. september med en demonstrasjon av nyhetene. På sidene til dette arrangementet loves det at den nye databasen skal kutte ned kostnader og øke ytelse, blant annet ved å pakke ned dataene mer effektivt.

Lagring