Proact-avtale med Norsk Tipping

Proact-avtale med Norsk Tipping

Skal levere 840 TB med lagring for 30 millioner kroner i nybygg på Hamar.

Lagringsselskapet Proact har fått i oppdrag å levere lagringsutstyr og SAN-infrastruktur til Norsk Tippings nye datasenter på Hamar.

Avtalens verdi kan strekke seg opp mot 30 millioner kroner.

Nybygg på Hamar

- Norsk Tipping stiller svært høye krav til oppetid, ytelse, sikkerhet og fleksibilitet. Dette er en prestisjekontrakt som vi er svært stolte over å ha vunnet, sier Eirik Pedersen, administrerende direktør for Proact It Norge i en pressemelding.

Tidligere i år ferdigstilte Norsk Tipping et 5.000 kvadratmeter stort nybygg på Hamar som skal romme selskapets it-funksjoner. I kjelleren er det bygget to speilvendte datahaller som sørger for at omtrent all informasjon ligger dublert. Dette minimerer risikoen for nedetid både hos Norsk Tipping og omkring 4000 tippekommisjonærer rundt om i landet.

120 + 600 TB

Proact skal nå installere cirka 120 terabyte (TB) med lagringskapasitet i hver datahall samt 600 TB med backupkapasitet. I tillegg skal selskapet installere ny SAN-infrastruktur i begge hallene.

Lagringsselskapet skal også stå for blant annet opplæring, testing, dokumentasjon, feilretting, support og vedlikehold av løsningen.

Ifølge anbudsbeskrivelsen er omfanget på avtalen opp mot 30 millioner kroner over en treårsperiode, med opsjon på ytterligere ett år.

Norsk Tipping omsatte for 14,8 milliarder kroner i 2010 har rundt to millioner kunder over hele Norge.

Se bildeserie:

Se Norsk Tippings nye databygning

Lagring