Proact kjøper i Europa

Proact kjøper i Europa

Proact-konsernet har kjøpt lagringsselskapene Great Solutions i Danmark og Storyflex i Tsjekkia.

Proact IT Group har den siste måneden kjøpt opp to lagringsselskaper i Europa, henholdsvis danske Great Solutions og tsjekkiske Storyflex.

- Mange av kundene våre er internasjonale selskaper, og ved å etablere oss i Tsjekkia og Slovakia blir vi i stand til å levere enda bedre tjenester internasjonalt, sier Eirik Pedersen, salgs- og markedsdirektør i Proact IT Norge, i en pressemelding.

Han kan ellers fortelle om et spennende og innholdsrikt år for Proact så langt.

Blant annet har selskapet vunnet kontrakter med BN Bank, TV2 og Harald A. Møller i Norge og blant andre Telia i Danmark, H&M i Sverige og Siemens i Finland.

- Internasjonalt selskap

Proact-konsernet har kjøpt 60 prosent av aksjene i Storyflex, som er aktive i Tsjekkia og Slovakia.

Selskapet har også sikret seg opsjon på resten av aksjene i selskapet, som har 35 ansatte og en omsetning på rundt 90 millioner kroner.

Proact betaler 12 million svenske kroner for aksjene, og har etablert datterselskapet Proact Czech Republic Ltd. for å gjennomføre transaksjonen.

- Siden 2006 har vi utviklet Storyflex til å bli den sterkeste aktøren innenfor lagring og arkivering i vårt geografiske område. Vi ser det som en naturlig utvikling å gå sammen med Proact og skape synergier og bli del av et større internasjonalt selskap, sier René Valvoda, administrerende direktør i Storyflex.

Store kunder

I tillegg har Proacts danske datterselskap Proact Systems kjøpt Great Solutions i Danmark, tidligere kjent som Bareapp.

Alle aktivitetene og de ansatte i det oppkjøpte selskapet vil fortsette i Proact. Great Solutions er et relativt lite selskap, men skal ha mange store danske selskaper i kundeporteføljen.

- Great Solutions har i likhet med Proact ekspertise på datalagring og backupsystemer. Great Solutions er en ren Netapp-forhandler og bidrar med mye ekspertise på et område der vi ser økt etterspørsel fra kundene, sier Carsten Egeberg, administrerende direktør i Proact Systems.

- Vi har lenge kjent Great Solutions som dyktige kolleger og konkurrenter, så da oppkjøpsmuligheten kom nølte vi ikke med å slå til, sier han.

Proact ble grunnlagt i 1994, da forretningsområdet Open Systems ble kjøpt fra Storagetek. Selskapet har vært aktive i Danmark i 12 år.

Lagring