Proact signerer med Norsk Tipping

Proact signerer med Norsk Tipping

Proact skal levere lagringsutstyr for 30 millioner kroner til Norsk Tippings nye datasenter på Hamar.

Ifølge anbudsbeskrivelsen er avtalen verdt rundt 30 millioner kroner og har en varighet på tre år, med opsjon på ytterligere ett år.

Installerer infrastruktur

Pedersen forteller at dette er en kontrakt Proact er svært stolte av å ha vunnet siden Norsk Tipping stiller svært høye krav til oppetid, ytelse, sikkerhet og fleksibilitet.

- Vi ble valgt fordi Norsk Tipping sier at vi hadde en veldig bra og omfattende besvarelse på deres forespørsel, sier han til IT-Bransjen.

Proacts oppgave blir å installere cirka 240 terabyte med lagringskapasitet samt backup i Norsk Tippings nye datahaller. I tillegg skal Proact installere ny san-infrastruktur.

- Avtalen er viktig for oss siden vi har satset mye på å vinne offentlige kontrakter de siste årene og vår omsetning på offentlige kunder er sterkt stigende, sier Pedersen.

Vil redusere nedetid

Det nye datasenteret til Norsk Tipping er 5000 kvadratmeter stort og rommer blant annet en kjeller hvor det er bygget to speilvendte datahaller som sørger for at omtrent all informasjon ligger dublert. Dette skal minimere risikoen for nedetid hos Norsk Tipping og de 4000 tippekommisjonærene i Norge.

Proact vil også stå for opplæring, testing, dokumentasjon, feilretting, support og vedlikehold av løsningen de leverer.

Norsk Tipping har to millioner kunder over hele Norge og selskapet omsatte for 14,8 milliarder kroner i 2010.

Lagring