Problematisk flashlansering fra Intel

Problematisk flashlansering fra Intel

Intels nye flashdisk X25-M G2 er rammet av en programvarefeil som kan gjøre hele enheten ubrukelig.

Intels nye flashdisk, eller solid state disk (SSD), X25-M G2 er allerede rammet av problemer, bare få uker etter lanseringen. En alvorlig programvarefeil kan gjøre hele enheten ubrukelig.

Produsenten har nå stoppet leveransene av de nye flashdiskene for å kunne oppdatere firmwaren i de nye 34-nanometersmodellene. Feilen som er oppdaget påvirker samtlige nye enheter.

Problemet oppstår når brukeren aktiverer passordbeskyttelse på enheten i bios og deretter endrer eller gjenoppretter passordet. Når pc-en så skrus av er det ikke lenger mulig å koble til enheten.

Den som ikke aktiverer passordfunksjonen i bios kommer med andre ord ikke til å rammes av problemet. Kunder som allerede bruker de nye flashdiskene vil snart kunne oppgradere firmwaren via Intels supportside mens nettbutikker og forhandlere stopper salget til enhetene er oppgradert.

Ifølge Intel vil informasjonen på de enhetene som er rammet av programvarefeilen ikke kunne gjenopprettes.

Dette er andre gang Intels flashdisker rammes av feil. Når de tidligere modellene X25-M og X18-M ble lansert for om lag et år siden måtte Intel etterhvert sende ut nye firmware ettersom en feil gjorde ytelsen på enhetene gradvis dårligere.

Lagring