Problemer med Sandforce-SSD-er

Problemer med Sandforce-SSD-er

Corsair tilbakekaller deres nye toppmodell, Force 3.

Etter at mange eiere av Corsairs Force 3 SSD i 120 gigabyte-utgave rapporterte stabilitetsproblemer, har selskapet tatt nå stoppet videre leveranser og berørte kunder som har problemer, eller som ellers ønsker uten å så langt opplevd problemer, kan få byttet ut SSD-en.

Mot det vi tidligere har skrevet i denne saken, skal ikke andre produsenter av Sandforce SF-2200-baserte SSD-er være berørt av problemet. Dette etter at Corsair først antydet at også andre produsenter hadde de samme problemene. OCZ, den største leverandøren av Sandforce SF-2200-baserte SSD-er, innrømmer imidlertid at de har et problem med en liten andel av SSD-ene som gir lignende symptomer for noen brukere. Dette problemet er ikke maskinvarerelatert og skal bli adressert gjennom en firmware-oppgradering som snart blir tilgjengelig. OCZ antyder i sin uttalelse at også andre produsenter av Sandforce SF-2200-baserte SSD-er har samme feil som Corsair, og som dermed kan gi stabilitetsproblemer. Ifølge OCZ skal under 1 prosent av deres Vertex 3- og Agility 3-SSD-er være berørt av problemet.

I henhold til OCZ sine uttalelser om at andre selskaper som leverer Sandforce SF-2200-baserte SSD-er skal være berørt, har vi foreløpig ikke mer informasjon om hvilke det gjelder.

Corsair SSD-en det gjelder har produktkode CSSD-F120GB3-BK. For mer informasjon kan man se denne siden hos Corsair.

LES OGSÅ:

Super-SSD fra Kingston

Les om:

Lagring