Putter 500  GB i lommen

Putter 500 GB i lommen

Tandberg Datas utskiftbare platelagre sørger for å sikre dataene til mindre virksomheter.

Et standard 2,5 tommers platelager, som kan nappes ut, sikrer dataene til mindre virksomheter ved å flytte dataene til et sikkert sted. Tandberg Data betegner systemet for RDX Quickstor for å henvise til den raske kopieringen.

Hewlett-Packard har valgt Tandberg Datas tilbud for sine minste kunder. Hverken Tandberg Data eller Hewlett-Packard (HP) vedkjenner seg avtalen, men HP leverer RDX på 160 og 320 GB.

Forbedring

Nytt er 500 GB med data som en betrodd ansatt kan ta med seg i lommen.

Nytt er programvaren RDX Filekeeper som sørger automatisk for å sikre dataene. Sikkerhetskopiering av 500 GB tar drøye tre timer.

-- Undersøkelser viser at 40 prosent av små og mellomstore bedrifter ikke tar sikkerhetskopier av dataene sine. 60 prosent av alle data er lagret på stasjonære og bærbare pc-er, sier Bharat Kumar, viseadministrerende direktør for utvikling og markedsføring i Tandberg Data.

Det er derfor kombinasjonen av platelageret på 500 GB og Filekeeper er viktig. Det er bare å plugge inn platelageret og la den stå på.

Brukervennlig

Ideen er at sikkerhetskopieringen skal være så brukervennlig som mulig. Enkel oppsett av programvaren, automatisk konfigurering av RDX.

Når den ansatte setter inn platelageret får vedkommende et spørsmål om det bare er sikkerhetskonfigurering av systemet, bare av brukernes filer eller begge deler.

Typisk vil en fullstendig sikkerhetskopiering starte klokken 23.00 og gå som en bakgrunnsjobb hvis det fortsatt er aktivitet.

Gjenoppretting av data som er ødelagt kan skje via kontrollpanelet i RDX Filekeeper som deretter setter i gang et søk etter den tapte filen.

Ved et totalhavari, kan en katastrofegjenoppretting skje fra grunnen av for maskinmiljøene Microsoft Windows Vista og Server 2008.

Alternativ

Tandberg Data kan mye om bruk av magnetbånd for sikring av data hos små og mellomstore virksomheter.

Mer enn tre millioner båndstasjoner er solgt av Tandberg Datas SLR (Serial Linear Recording), de fleste gjennom IBM.

RDX som Tandberg Data har lisensiert, er et raskere alternativ enn magnetbåndene SLR, Travan, DAT (Digital Audio Tape) og AIT (Advanced Information Tape).

Dette er båndalternativer som aktivt har blitt brukt de seneste ti årene.

Kvart million

Siden introduksjonen i 2007 har Tandberg Data levert mer enn 80.000 platelagerstasjoner og mer enn 250.000 platelagre.

Dagens størrelser er på 80 GB, 160 GB, 320 GB og 500 GB. Prisene varierer fra 149 dollar for 80 GB til 499 dollar for 500 GB.

Et fullstendig system; RDX Quickstor med Filekeeper og 500 GB kommer på 699 dollar.

Leveransene skjer gjennom Tandberg Datas distribusjons eller forhandlernett, eksempelvis Four Leaf.

Les om:

Lagring