Qnap gir deg 200 GB i skyen

Qnap gir deg 200 GB i skyen

Nye og mange eksisterende Qnap-kunder kan ta i bruk "gratis" skytjeneste for sikkerhetskopiering.

Qnap har annonsert at de går i samarbeid med Symform for å gi sine kunder 200 gigabyte gratis lagringsplass på Symform skylagringstjeneste. Løsningen vil være implementert gjennom Qnaps NAS-programvare slik at man kan sikkerhetskopiere filer direkte fra sin NAS. Fra før har Qnap støtte for sikkerhetskopiering mot blant annet Amazon S3 og ElephantDrive, men da trenger man et betalingsabonnement for tjenesten i tillegg.

200 gigabyte vil for svært mange dekke lagring av de mest sentrale dataene - for eksempel dokumenter og bilder. Tjenesten kan også benyttes til å utveksle data mellom flere Qnap-NAS-er eller synkronisering av filer mellom NAS og pc via internett.

Skulle man ha behov for mer lagringsplass kan man for 10 dollar per måned (ekskl. norsk mva) få ubegrenset lagringsplass.

LES OGSÅ:

GUIDE: Slik bruker du en NAS

200 gigabyte hos Symform vil være tilgjengelig for Qnap-modeller som kjører eller kan oppgraderes til versjon 3.5.2 av Qnaps programvare. Denne programvaren er også tilgjengelig for en del modeller som kom på markedet for flere år siden, og som ikke har blitt solgt på en stund. Qnap er en av NAS-leverandørene som har vært flinke med å videreutvikle programvaren til sine produkter også etter at produktet er ute fra markedet.

Gratis eller "gratis"...

200 gigabyte gratis lagringsplass i skyen høres kanskje for godt ut til å være sant? Og det er det på en måte.

Symforms løsning baserer seg på distribuert lagring av data. For at du skal få 200 gigabyte gratis lagring i skyen vil du måtte bidra med 300 gigabyte lagringsplass på NAS-en slik vi forstår det. Når det ellers gjelder sikkerheten ved løsningen er den på papiret bra. Dataene er kryptert når de lagres på andres NAS-er og maskiner - i tillegg til at de er fragmentert opp i små biter som distribueres på opptil 96 andre systemer. Skulle noen med andre ord klare å dekryptere dataene vil det gjerne ikke være snakk om et datamengde som vil inneholde mye informasjon. Krypteringsteknologien som på papiret benyttes virker god, og strengt tatt tror vi andre generelle sikkerhetselementer er mer sannsynlig enn at noen klarer å få noe ut av dataene de får liggende hos seg.

Datamengden som benyttes hos brukerene er en faktor av 1,5 i forhold til kapasiteten brukeren benytter i systemet. Har man 30 gigabyte som sikkerhetskopieres vil ikke mer enn 45 gigabyte benyttes for lagring av andres data.

LES OGSÅ:

Flom gir ekstremt prishopp på disker

Lagring