Rask ekstern Blu-ray-brenner

Rask ekstern Blu-ray-brenner

Buffalo har lansert ekstern 12x Blu.ray-brenner med USB 3.0.

En rekke aktører legger i disse dager frem informasjon om nye produkter med USB 3.0-støtte. Buffalo har fra før lansert eksterne harddisker med USB 3.0 , og følger nå opp med en ekstern Blu-ray-brenner.

Buffalo BR-X1216U3 støtter med USB 3.0-tilkobling for 12x skrivehastighet. Vi renger med dette er snakk om maksimal skrivehastighet, og at den gjennomsnittlige skrivehastigheten i praksis vil være lavere. 1x Blu-ray-hastighet tilsvarer 4,5 MB/sek, mens 1x DVD-hastighet er 1,38 MB/sek. Trolig baserer Buffalo seg på drev i fra Pioneer (modell BDR-205) som ble lansert tidligere i høst med støtte for denne skrivehastigheten. Enheten kan også benyttes til å brenne CD og DVD, samt er kompatibel med USB 2.0, men da med redusert ytelse.

Blu-ray-brenneren vil bli levert med en programvarepakke fra Cyberlink med programvare for Blu-ray- og DVD-avspilling, videoredigering, mediekonvertering, sikkerhetskopiering og mer til.

Pris og tilgjengelighet på det norske markedet er for oss ukjent. Prisen for dagens 8x Blu-ray-brenner fra Buffalo med USB 2.0-grensesnitt er cirka 2 000 kroner på det norske markedet.

LES OGSÅ: TEST: USB 3.0 - Raskt førsteinntrykk

Lagring