Rask SSD fra Micron

Rask SSD fra Micron

Micron har lansert SSD med Serial ATA 6 Gbps-støtte.

Micron er den første produsenten som har lansert SSD-er for bærbare og stasjonære pc-er med støtte for 6 Gbps Serial ATA. De første hovedkortene og kontrollerkortene med støtte for 6 Gbps Serial ATA kom på markedet for kort tid siden. Det vi har sett fra tester av SSD-er er at flere har hatt sekvensiell leseytelse på rundt 250 megabyte i sekundet. Dette er omtrent hva man i praksis kan forvente at dagens Serial ATA 3 Gbps-implementasjon kan levere.

Ifølge Micron skal deres RealSSD C300 være den raskeste klientklasse-SSD-en på markedet. Ifølge Microns egne tall skal SSD-en gi et resultat på cirka 45 000 poeng i PCMark Vantage med 6 Gbps Serial ATA. Denne poengsummen er cirka 10-15 prosent bedre enn hva vi i våre tester har fått med Intels X25-M G2 SSD.

Når det gjelder maksimal lese og skrivehastighet oppgir Microns selv tall på henholdsvis cirka 375 og 230 megabyte per sekund. Dette er meget gode tall sett opp i mot både Intels X25-M og de beste Indilinx-baserte MLC-SSD-ene på markedet. Med at lesehastigheten er 375 megabyte i sekundet er det ingen tvil om at 6 Gbps Serial ATA her kan la seg utnytte effektivt. For vanlige harddisker har vi sett at Serial ATA 6 Gbps i praksis ikke gir noen spesiell ytelsesforbedring.

SSD-ene vil leveres med kapasitet på 128 og 256 gigabyte, samt i 1,8- og 2,5-tommers formfaktor.

LES OGSÅ:

TEST: 10 SSD-er: Hvilken SSD skal du velge?

Topphastighet ikke alt

Som for en bil trenger ikke topphastigheten å fortelle mye om hvordan ytelsen og kjøreegenskapene ved "vanlig bruk" er. For mange er det ikke så mange operasjoner man har som består av større sekvensielle oppgaver som per i dag gir den store forskjellen. Tidligere har vi sett JMicron-baserte (et selskap som ikke er relatert til Micron) SSD-er der ytelsen på sekvensielle lese- og skriveoperasjoner har vært svært god, men der den mer praktiske ytelsen har vært svært dårlig - på flere områder dårligere enn for en vanlig harddisk. Den nye kontrolleren fra Marvell som Micron bruker skal være en stor forbedring, og tallene som oppgis fra PCMark Vantage taler for at dette er en SSD som på det jevne skal kunne gi svært god ytelse.

I produktinformasjonen fra Micron er det ikke nevnt noe om hvorvidt det er Carbage Collection- eller Trim-støtte. Dette regner vi imidlertid med skal være på plass når de nå lanserer en ny SSD i dette segmentet.

Foreløpig har vi ikke informasjon om pris og tilgjengelighet på det norske markedet. Vi er også usikre på om SSD-en på det norske markedet vi selges under Crucial- eller Micron-navnet.

Mer informasjon: www.micron.com

LES OGSÅ:

GUIDE: Superytelse med SSD

Les om:

Lagring