Rask Thunderbolt 2 SSD

Rask Thunderbolt 2 SSD

Lacie med PCIe-basert SSD mot Thunderbolt.

Lacie var den første som hadde eksterne SSD-er med Thunderbolt-grensesnitt. Nå klargjør selskapet seg til Apples nye Mac Pro, nye Macbook Pro og andre pc-er med Thunderbolt 2-grensesnitt.

Thunderbolt 2-støtte for pc-er finnes blant annet gjennom hovedkort fra Asrock, Asus og Gigabyte. Asus har også PCIe-tilleggskort som skal gi flere av deres hovedkort uten integrert støtte for Thunderbolt denne funksjonaliteten.

LES OGSÅ:

Gi pc-en Thunderbolt 2

Fokuset rettes mot dem som har svært høye ytelsesbehov - blant annet i forhold til behandling av 4K-video og bildebehandling.

Mens forrige generasjon Thunderbolt SSD fra Lacie var basert på Serial ATA SSD-er i RAID, er den nye basert på PCIe i RAID. Ifølge Lacies egne tall skal leseytelsen være på opptil 1375 megabyte per sekund og skriveytelsen på opptil 1210 megabyte per sekund. Dette ifølge testprogrammet Aja System Test, som er knyttet til behandling av 4K-video.

LES OGSÅ:

Thunderbolt-nettverk i Mavericks

Siden Thunderbolt er basert på PCIe, skal man her kunne få kortere forsinkelser kontra løsninger der man trenger ekstra elektronikk for å konvertere mellom grensesnittene.

Best ytelse får man med RAID 0, men det er også muligheter for å kjøre de to SSD-ene i Thunderbolt 2-kabinettet i RAID 1. Dette vil bare gi 50 prosent kapasitetsutnyttelse, men skulle den ene SSD-en feile, vil dataene fortsatt være tilgjengelig på den andre. For RAID benyttes funksjonaliteten som finnes i OS X og Windows. Det er med andre ord en programvarebasert løsning.

Kapasiteten for Lacie Big Little Disk Thunderbolt 2 vil i første omgang være 1 terabyte. Pris er foreløpig ikke oppgitt. Lacie beholder grunndesignet fra sine tidligere Little Disk- og Big Disk-modeller, men aluminiumskabinettet har nå blitt lakkert sort - dette for å matche nye Mac Pro bedre.

LES OGSÅ:

Nå kan du kjøpe Mac Pro i Norge

Les om:

Lagring