Raskere 2 terabyte fra WD

Raskere 2 terabyte fra WD

Western Digital har lansert en 2 terabyte-modell av Caviar Black Edition.

Western Digital var den første harddiskprodusenten med 2 terabyte-harddisker, da de i januar i år lanserte deres Caviar Green 2TB. Fokuset for Caviar Green var å levere 2 terabyte lagringskapasitet i kombinasjon med lavt strømforbruk. Av den grunn har harddisken en rotasjonshastighet på 5 400 o/min. I starten av august kom imidlertid Hitachi med den første 2 terabyte med 7 200 o/min.

Med nye Caviar Black går imidlertid Western Digital igjen på jakt etter kapasitet/ytelse-tronen. Man bruker her hele 64 megabyte hurtigbuffer og en styringselektronikk med to prosessorer. Harddisken bruker fire plater med 500 gigabyte kapasitet per plate. For bedre ytelse har Western Digital også tatt i bruk ny teknologi knyttet til motoren og som styrer armene som holder lese- og skrivehodene.

LES OGSÅ: TEST: Store og raske harddisker

I tillegg til Caviar Black har Western Digital lansert 2 terabyte-modell av Caviar RAID Edition 4. Dette er en serie harddisker rettet mot 24/7-bruk i lagringsløsninger. I all hovedsak er diskene like Caviar Black, men har programvare og funksjonalitet spesielt tilrettelagt for å oprere i et RAID-miljø, samt på enkelte områder bruk av bedre komponenter. Både Caviar Black og Caviar RAID Edition 4 har fem års garanti.

Prisen på Caviar Black i 2 terabyte-versjon vil i Norge være opp i mot 2 500 kroner inklusive mva. Det er rundt 500 kroner høyere enn Hitachi 7K2000 2TB, men trolig er Western Digitals harddisk raskere.

Mer informasjon: www.wdc.com.

LES OGSÅ:

TEST: Qnap TS-439 Pro - Atom-drevet nettlagring

Lagring