Raskere bærbar-harddisk

Raskere bærbar-harddisk

Western Digital lanserer harddisker til bærbare med 7 200 o/min rotasjonshastighet.

Western Digitals Scorpio-serie har raskt fått stort innpass hos produsentene av bærbare pc-er. Også en rekke leverandører av mobile harddisker benytter enhetene fra Western Digital.

Scorpio-familien utvides nå med serien Scorpio Black, der rotasjonshastigheten er økt fra 5 400 til 7 200 o/min. Dette resulterer i raskere tilgangstider og høyere overføringshastighet. Harddisken leveres ellers med 16 megabyte hurtigbuffer og optimaliseringsteknologier for strømforbruk og varmeutvikling.

Harddisken har også sensor for å oppdage brå bevegelser, som kan antyde at maskinen er på tur til å falle i bakken. Lese-/skrivehode vil da parkeres, hvilket reduserer sjansene for at harddisken skades av et fall.

LES OGSÅ: Ny lynrask Raptor

Scorpio Black vil være tilgjengelig i kapasitetsalternativer fra 80 til 320 gigabyte. I tillegg til bærbare med økt ytelsesbehov og raskere mobile harddisker vil harddisken også være aktuell for bruk i nettverkstjenere. Garantitiden er 5 år.

Vi har ikke sett priser i Norge på Scorpio Black. Ifølge Western Digital vil prisen i USA være 249 dollar for 320 gigabyte-modellen. Dette skulle tilsi cirka 1 550 kroner inklusive mva. Også Hitachi og Seagate har 7 200 o/min-harddisker rettet mot bærbare pc-er. Hitachi har også lansert 320 gigabyte-modell, mens Seagate er oppe på 200 gigabyte.

Mer informasjon: www.wdc.com.

Lagring