Raskere Blu-ray fra Sony

Raskere Blu-ray fra Sony

Med den nye brenneren fra Sony er Blu-ray raskere enn noen gang.

Sony melder at de er klare med sin andre generasjon Blu-ray-brenner for pc, og skryter av hele 4x hastighet for BD-R og 16x for dvd+r.

Den nye brenneren, BWU-200S, kuttes brennetiden for Blu-ray til det halve i forhold til tidligere modeller, og det tar nå rundt 45 minutter å fylle en plate med 50 gigabyte lagringsplass.

Brenneren leveres med Cyberlinks BD Solution-program, som blant annet lar deg lagre, redigere og brenne HD-innhold opp til 1080i oppløsning. Programmet støtter også brenning av vanlige cd-er og dvd-er, samt avspilling av filmer lagret i AVCHD.

Sony BWU-200S takler både vanlige og overskrivbare Blu-ray-plater med opp til 50 gigabyte lagringsplass, samt dvd med både enkelt og dobbelt lag.

Tilkobling skjer via Serial ATA. Brenneren leveres i 5,25-tommers formfaktor, og passer dermed i selve datamaskinen eller i eksterne kabinetter.

Prisen for brenneren er satt til 600 dollar, eller trolig i overkant av 4 000 kroner når den kommer hit til lands. BWU-200S vil komme i salg i USA denne måneden.

LES OGSÅ: Nye, dyre Blu-ray fra Sony

Lagring