Redder dataene på lite plass

Redder dataene på lite plass

Nordiske Tomatos tilbyr kriseberedskap basert på Data Domains deduplikajsonsteknologi. - Dette vil overta for tape-backup, sier David Schneider i det amerikanske lagringsselskapet.

Med den enorme økningen i data vi lagrer blir utfordringen for it-avdelingen større for hver dag.

Det amerikanske selskapet Data Domain kombinerer virtualisering og komprimeringsteknologi, som kan føre til besparinger i lagringsplass, penger, tid og er miljøvennlig fordi den sparer strøm.

En strategisk avtale setter sammen Tomatos Disaster Solution (TDS), med Data Domains produkter innenfor lagring og sikkerhetskopiering. Samarbeidet skaper en ny løsning innenfor kriseberedskap for det nordiske markedet.

- Tomato er et selskap som selger optimaliseringsløsninger, med en synlig gevinst for kundene. VI hjelper dem med å spare penger eller å få mer ut av de eksisterende budsjettene. Data Domains produkt passer oss godt, sier Asgeir Sveen i Tomato, til Computerworld.no.

LES OGSÅ: Foreldet backup-teknologi er en trussel

Het teknologi

Data Domains komprimering baseres på såkalt deduplikasjon, hvor datamengder brytes opp i små biter. Dette gjøres for å hindre at identiske data ligger lagret flere ganger på disk. Dette kan gi opp til 40x datareduksjon i ordinære backupscenarioer.

Dokumenter består av pekere til disse bitene. Dette medfører opptil flere titalls ganger komprimering av datamengder. I tillegg registrer dette bare endringene i et dokument, slik at flere ulike versjoner er tilgjengelige etter endringen.

- Dette er fremtiden. Vi ser på undersøkelser at kriseberedskap, sikkerhetskopiering og deduplikasjon ligger høyt på prioriteringsliste for it-sjefer. Datamengder som noen selskaper produserer er så enorme, og kan ta flere TB pr dag. Lagring på tape er veldig tungvint og veldig sårbar, sier David Schneider, nestleder i selskapets internasjonale salgsavdeling.

Schneider spår at tape vil dø ut innen kort tid.

- Tape som lagring er gammeldags. Sammenlign det med kassetter. I dag har vi musikk på pc-er, Ipod, overalt. Vi er ikke lenger opptatt av mediene vi kjører på. Det vil gjelde også lagring av store datamengder, sier han.

Schneider påpeker at disse lagrings- og sikkerhetskopieringsløsningene er strømbesparende, og dermed er miljøvennlig.

Uten plan

Samarbeidet med Data Domain er en viktig komponent for Tomato.

- Mange driver med virtualisering, men har ikke en plan for backup og krisehåndtering. Dette har vært en svakhet i VMwares løsning, sier Sveen.

Det settes opp en egen TDS Virtual Backup Application server i driftsmiljøet. Denne konfigureres så for å kjøre en automatisert live eksport av virtuelle maskiner til et backup volum. Herfra kan en kjøre backup av imagene til tape dersom ønskelig. Fra TDS VBA registreres bildene i Virtual Center automatisk i en egen VM backup-gruppe.

- Vi bruker VMware, som er spesialisert våre på programvareløsninger for virtuell infrastruktur. Kriseberedskapet med Data Domain kan integreres uten videre, og leses i VMwares Virtual Center, uten tredjeparts programvare. Dermed er det enkelt å ta gjenopprettingstester, sier Sveen.

LES OGSÅ: 1,8 petabyte lagring

Les om:

Lagring