Rekordbillig SSD-disk

Rekordbillig SSD-disk

Intel vil skyte fart på salget med Solid state disker til noen få hundrelapper.

Flashbaserade SSD-enheter (Solid State Drive) vil på sikt overta for ordinære harddisker i bærbare pc-er. Fordelen med SSD er blant annet lengre levetid, raskere oppstart, mindre varmeutvikling og lavere strømformbruk.

Blant ulempene er lavere lagringskapasitet og høyere pris. Heldigvis vil disse elementene snu i takt med at produksjonen øker. Mens Samsung har lovet at de vil lansere SSD-enheter på 256 gigabyte i løpet av årets tredje kvartal går Intel den andre veien og lover svært billige SSD-enheter med lav kapasitet.

De planlegger å lansere en SSD-disk med kapasitet på 4 GB som ikke skal koste mer enn 225 kroner. Z-P230-serien har en formfaktor på 1,8 tommer og PATA-grensesnitt, og er beregnet for enkle bærbare pc-er og andre mobile enheter som ikke krever spesielt høy ytelse eller lagringskapasitet.

Intel planlegger å utvide serien med enheter på 8 og 16 GB, men ifølge theinquirer tilbyr den første enheten kun 4 GB.

Lese- og skriveytelsen er ifølge spesifikasjonene oppgitt til 35 og 7 Megabyte i sekundet. Strømforbruket er oppgitt til 314 milliwatt under aktivitet og kun 1,65 milliwatt når den ikke brukes.

Du finner flere spesifikasjoner hos Intel.

Les om:

Lagring