Rekordkvartal for Proact

Rekordkvartal for Proact

Proact øker både på topp- og bunnlinjen og leverer sitt beste førstekvartal noensinne.

Proact IT Norge, som leverer løsninger for lagring, backup og gjenoppretting, arkivering og katastrofesikring, la nylig frem sine tall for årets første kvartal.

I perioden fra januar til mars omsatte selskapet for 52,8 millioner kroner, en økning på 21 prosent fra i fjor, og resultatet før skatt endte på 3,7 millioner kroner. Kvartalsresultatene er de beste siden Proact startet opp i Norge for 15 år siden.

- Vi er stolte over å ha skapt et såpass sterkt resultat i et vanskelig marked, og at vi går på tvers av den negative utviklingen i vår bransje, særlig tatt i betraktning at flere av våre store kunder befinner seg i markedssegmenter med mye press på kostnadene, sier administrerende direktør Marit Fagervold i en pressemelding.

Proact opererer i åtte europeiske land, deriblant alle de skandinaviske landene, og i første kvartal omsatte konsernet samlet for 298 millioner svenske kroner. Det er en vekst på 25 prosent fra forrige periode i fjor. Konsernresultatet økte med drøyt 6 prosent.

Tjener på smartere løsninger

I Norge har Proact en markedsandel på 17 prosent på avansert lagring, og selskapet rapporterer ellers om stor vekst i produktsalget.

I pressemeldingen vises det til at kapitalinvesteringene i harddisker holder seg relativt stabile selv med høy vekst i diskforbruket, mens kostnadene knyttet til administrasjon, backup, gjenoppretting og katastrofesikring øker.

- Kundene ønsker intelligent lagring i trange tider, og det finnes smartere og bedre løsninger enn å kjøpe mer disk, fastslår Eirik Pedersen, salgs- og markedsdirektør i Proact IT Norge.

I Norge har Proact mer enn 65 ansatte fordelt på 5 fullservicekontorer.

Ifølge Eirik Pedersen er Proact nå i gang med å ansette nye medarbeidere. Blant annet ønsker han å få på plass flere selgere i Bergen, der Proact har ett av sine fem Norges-kontorer.

Lagring