Ryktene florerer rundt EMC

Ryktene florerer rundt EMC

Oracle skal angivelig være interesserte i å kjøpe EMC. Sistnevnte ryktes i sin tur å snuse på andre.

Oracle er blant de mest aktive selskapene på oppkjøpssiden i it-bransjen.

Nylig ble det kjent at Oracle angivelig vurderer å kjøpe EMC. Spekulasjonen rundt det mulige oppkjøpet økte aksjekursen til EMC med nesten fem prosent.

Ifølge IDG News Service ser ryktene ut til å ha blitt forsterket av et notat fra en Citigroup-analytiker rundt Oracles potensielle oppkjøpskandidater. Citigroup understreker imidlertid at de vurderer et slikt oppkjøp som usannsynlig.

Å integrere EMC inn i porteføljen kan vise seg å bli vanskelig ettersom programvaregiganten allerede har hendene fulle med å integrere Sun, som selskapet kjøpte tidligere i år.

IDG News Service referer også The Street, hvor det ryktes at også Microsoft skal være interessert i å kjøpe EMC. Dette avfeies imidlertid som usannsynlig.

Kjøper Isilon?

EMC skal på sin side være interessert i å kjøpe Isilon Systems for to milliarder. Det skriver New York Post.

Isilon produserer programvare og maskinvare for klyngelagring. Ifølge avisen er oppkjøpsforhandlingene så å si ferdige. De siterer kilder som mener at EMC ser etter måter å utvide tilbudet av løsninger til lagringsklynger.

Isilon skal ha vært interessert i å bli kjøpt opp i lengre tid, og engasjerte tidligere i høst investeringsbanken Qatalyst Group for å hjelpe til med å finne en passende kjøper. Verken EMC eller Isilon har villet kommentert ryktene.

Dersom oppkjøpet går i boks, følger EMC kunne stå sterkere mot HP, som kjøpte lagringsselskapet 3Par tidligere i år. Hvor godt egnet Isilons er som oppkjøpsmål er imidlertid omdiskutert.

- Isilon er en fattigmanns 3Par, sier en av kildene til avisen.

Lagring