Salgssjefen overtar Tandberg Data

Salgssjefen overtar Tandberg Data

Tidligere salgssjef Pat Clarke er ny administrerende direktør i Tandberg Data, og varsler umiddelbare kostnadskutt.

I kjølvannet av aksjonæropprøreret i Tandberg Data har både administrerende direktør Per Kristian Jacobsen og finansdirektør Per Øseth forsvunnet ut dørene fra datalagringsselskapet.

Maktkampen endte med at tidligere toppsjef Gudmundur Einarsson ble styreformann, og nå er det klart at det er salgsdirektøren Pat Clarke som overtar som administrerende direktør med umiddelbar virkning.

- En lang periode med negative resultater og svak operasjonell drift, gjør det nødvendig å iverksette umiddelbare tiltak, sier Clarke i en pressemelding.

Clarke ble ansatt i Tandberg Data sommeren 2006, og kommer fra stillingen som salgssjef i selskapet. Det siste året har han hatt ansvaret for å rydde opp i salgskanalen i USA etter det tvilsomme Exabyte-oppkjøpet. Clarke har til sammen over 15 års erfaring fra salg og administrasjon i ulike lagringsselskaper.

I sort igjen?

- Clarke kan vise til anerkjente meritter over mange år, og jeg er sikker på at hans forretningsteft og lederskap vil bli viktig for igjen å oppnå lønnsomhet i Tandberg Data, sier styreformann Gudmundur Einarsson i meldingen.

LES OGSÅ: Sjefen går i Tandberg Data

De neste ukene skal Clarke og styret jobbe fram en kortsiktig plan som vil innebære kostnadsreduksjoner for å bedre selskapets finansielle stilling. Etter å ha gjennomført noen umiddelbare tiltak skal selskapets nye ledelse utforme en langsiktig plan for å forbedre lønnsomheten.

- Tandberg Data er en global og høyt kompetent organisasjon, og en vellykket snuoperasjon krever deltakelse fra alle nøkkelpersoner i organisasjonen. En bred, men effektiv styringsgruppe skal identifisere og forfølge våre videre planer. Jeg er ivrig etter å få selskapet tilbake i sort, sier Clarke.

Les om:

Lagring